Anahtar Kelimeler: Havadaki kriz bahçeyi vurdu

İHRACAT - Rusya´yla Türkiye arasında yaşanan kriz, narenciye ambarı konumunda olan Adana´daki üreticileri zora soktu.

Adana´nın merkez Yüreğir ilçesindeki çiftçilerin bağlı olduğu Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Rusya´nın Türkiye´den sebze, meyve ithalatını yasaklama kararının hem üreticileri, hem de ihracatçıları kaygılandırdığını söyledi. Başkan Doğan, Rusya´nın bu yaptırımlarından en çok Adanalı narenciye üreticisinin olumsuz etkileneceğini belirterek, alternatif pazarlara ağırlık verilmesini istedi.

Türkiye´nin sınır ihlali yapan Rusya uçağını düşürmesiyle iki ülke arasında yaşanan krizi değerlendiren Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, limon hariç narenciye ürünlerine ambargo getirilmesinin portakal, mandalina üreticilerini zor durumda bırakacağını bildirdi.

?NARENCİYE AMBARGOSU EN ÇOK ADANA´YI ETKİLER?
Mehmet Akın Doğan, Türkiye´de ortalama narenciye rekoltesinin 3.5 milyon ton olduğunu, bunun yüzde 25´ünün Adana´da hasat edildiğini ve yaklaşık 850 bin ton narenciyenin iç ve dış pazarlarda buradan satışa sunulduğunu kaydetti. Narenciyeye uygulanan ambargonun en çok Adana´yı etkileyeceğini vurgulayan Doğan, ?Ülkemiz, Rusya´ya yıllık yaklaşık 500 milyon dolarlık narenciye ihraç ediyor. Rusya´ya narenciye ihracatımızın yüzde 60-70´ini gerçekleşmiş durumdayız. Umarım üreticilerimizin kaygıları boşa çıkar? dedi.

?ALTERNATİF PAZARLARA YOĞUNLAŞILMALI?
Yaptırımlardan doğacak sıkıntıları hafifletmek için Rusya pazarına alternatif ülkelerle bağlantıların güçlendirilmesinin şart olduğunu vurgulayan Doğan ?Rusya´ya gerçekleştirdiğimiz dış satımda yaşanan olumsuzlukları Ortadoğu ülkeleri, Ukrayna ve başta Balkan ülkeleri olmak üzere Avrupa pazarında giderebiliriz. Hem hükümet yetkililerimiz, hem de ihracatçılarımız, üretici örgütleriyle koordineli şekilde, bu pazarlardaki beklentilere uygun olacak girişim ve planlamaları yapmalıdır. İnanıyoruz ki bu kriz en kısa sürede çözülecektir. Hükümetimizin bu konuda üreticilerimizi mağdur etmeyeceğine inanıyorum? diye konuştu.



Kemal Önal Sokak Modern Görünümüne Kavuştu

Saruhanlı’da 12. Sınıf Öğrencileri İçin Anlamlı İftar Buluşması

Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 5.12.2015 15:07:17 0
Tarih: 05.12.2015 15:07 Güncelleme: 05.12.2015 15:07
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri