HASTANEDE ORGAN BAĞIŞ STANDI KURULDU

Saruhanlı Devlet Hastanesi´nde 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası nedeniyle hastanenin poliklinik girişine organ bağış standı kuruldu.

3-9 Kasım Organ Bağış Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliğe Saruhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ali Osman Çağlayan, Başhekim yardımcısı ve organ nakil koordinatörü Maksut Demir, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma Öztürk, İdari Mali işler Müdürü İsmail Alpar ve müdür yardımcısı Halil Aydın Organ Bağışı görevli hemşireleri Meral Koç ve Nurgül Tekin, Saruhanlı İlçe Sağlık müdürlüğü ekibi katıldı.

Etkinlikte konuşan Saruhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ali Osman Çağlayan ?´3-9 Kasım tarihleri arasında Organ ve Doku Bağış Haftasında Sağlık Bakanlığımız tarafından ülke genelinde bir dizi etkinlikler yapılmaktadır. Burada amaç, organ bağışı konusunda halkımızı bilinçlendirmek ve farkındalığı arttırmaktır. Hastanemizde açtığımız bu stantta hafta boyunca vatandaşlarımıza bilgilendirme yapılacak ve organ ve doku bağışında bulunmak isteyen vatandaşların kayıtları alınacaktır. Organ ve doku bağışında bulunan ve bulunacak olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum´´ dedi ve stantta organlarını bağışlayarak standın ilk organ bağışçısı oldu.

Saruhanlı Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma Öztürk ise; ?Birçok hasta bağışlanmış bir organ için beklerken hayatını kaybetmektedir. Bağışlanan her organ başarılı bir nakilden sonra gerçek bir yaşam armağanıdır. Bağışlanan her organ filizlenen bir candır. Tüm organ bağışçısı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca hastanemizde organ bağışı çalışmalarında aktif görev alan organ bağışı görevli hemşireleri Meral Koç ve Nurgül Tekin´e de teşekkür ediyorum.? dedi.

Stantta, devlet hastanesi organ ve doku nakli görevli hemşireleri Meral Koç ve Nurgül Tekin tarafından hafta boyunca hasta ve hasta yakınlarına organ bağışı, organ nakli anlatılıp, toplumu bilinçlendirmeye yönelik broşürler dağıtılarak bilgiler verilecektir.

Standa ilk günden ilgi büyüktü. Saruhanlı halkı standa gelerek organ bağışı hakkında bilgiler aldı. Standın ilk günkü ziyaretçilerinden birisi de Ak Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Ahmet GÖKMEN oldu. Ahmet GÖKMEN burada yaptığı açıklamada organ bağışının öneminden bahsetti ve bu konudaki çalışmalara tam destek verdiğini belirtti.

Saruhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Osman ÇAĞLAYAN, Başkan GÖKMEN´ in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve destekleri için kendisine teşekkür etti.

 



Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 6.11.2017 17:28:28 0
Tarih: 06.11.2017 17:28 Güncelleme: 06.11.2017 17:28
Haberi Sesli Oku