SAĞLIK - Hamilelik döneminde kadınların yaklaşık yüzde 50´sinde bulantı ve kusma şikayetlerinin görüldüğünü aktaran Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Feyza Ağaca Güler, bu durumun gebeliğin 16. haftasına kadar sürebildiğini ifade etti.
Özel Gözde İzmir Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Feyza Ağaca Güler, hamilelik dönemindeki bulantı ve kusmaların gebelerin yaklaşık yüzde 50´sinde görüldüğünü, bu rahatsızlığın da kadınları hem psikolojik hem fizyolojik açıdan olumsuz etkilediğini söyledi. Bulantı ve kusma rahatsızlığına farklı seviyelerde rastlanabildiğine dikkat çeken Güler, bu durumun gebeliğin 6. haftasından başlayarak 16. haftaya kadar sürebildiğini kaydetti.
Gebelik bulantı ve kusmalarının, en başta hormonal sebeplerden kaynaklandığını anlatan Op. Dr. Feyza Ağaca Güler, ?İkiz gebelik yaşayanlar, hipertiroidisi olanlar, daha önce mide-bağırsak sistemiyle ilgili rahatsızlıkları bulunanlar ve psikolojik olarak depresif ruh hali yaşayan kişilerde bulantı ve kusmalar daha ağır seyredebiliyor? diye konuştu.

?Vitamin desteği ve diyet?
Bulantı ve kusmaların etkilerini azaltmak için yapılması gerekenleri de sıralayan Güler, hamilelerin besinleri az ve sık tüketmeleri, az yağlı yiyecekler tercih etmeleri ve aşırı acı, baharatlı, ekşi, tatlı besinlerden ve alkolden uzak durmaları gerektiğini vurguladı.
Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Feyza Ağaca Güler sözlerine şöyle devam etti; ?Eğer hamile, kusma nedeniyle yüzde 5´ten fazla kilo kaybı yaşarsa erken doğum ve düşük riski taşımaktadır. Bulantı ve kusmaların tedavisi için öncelikle diyete dikkat edilmesi, bulantı ve kusma ilaçlarının kullanılması, B1, B6 ve B12 vitamin desteğiyle 3. aya kadar folik asit alınması gerekiyor. Son dönemde koku önleyici sprey şeklindeki endemesis tıbbi cihazından da faydalanabiliyoruz.?



Jandarmadan kaçak kazı yapan 10 kişiye suçüstü

Tedavi gören polis memuru hayatını kaybetti

Okul alışverişinde çocuk sağlığına dikkat

İntihar gibi ölüm! Dalgınlığı hayatına mâl oldu

Çaltepe’de Kaynak Suyu Gölete Dönüştü!

Başkan Cıllı, Çarşı Esnaflarıyla Kahvaltıda Buluştu

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Şüpheli ölüm: Bahçe katında ceset bulundu

15 yaşındaki çocuk başından vurulmuş halde bulundu

Saruhanlı Belediyespor Muaythai'de madalyalara ambargo koydu

Alaşehir'i duvar resimleriyle anlattı

Mütevellispor'da Rıdvan Türküler dönemi

3 gündür devam eden yangının şiddeti havadan görüntülendi

Av sezonu başladı, İzmir Balık Hali bereketle doldu

Uzman çavuşun otobüs geç geldi diye silah çektiği anlar kamerada

Zafer Bayramı coşkusu futbol turnuvasıyla taçlandı

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 14.04.2017 10:27:29 661 0

Tarih: 14.04.2017 10:27 Güncelleme: 14.04.2017 10:27
Haberi Sesli Oku
1.09.2025 18:18:00