Hamile kadını sokak ortasında döven şahsa 6 buçuk yıl hapis talebi
Akhisar ilçesinde birlikte yaşadığı 5,5 aylık hamile kadını sokak ortasında sopayla darp eden zanlının 18 suç kaydının olduğu ve savcılık tarafından hazırlanan iddianameye göre hakkında 6,5 yıla kadar hapis cezası istendiği öğrenildi.
Akhisar ilçesinde meydana gelen olayda, birlikte yaşadıkları öğrenilen Yılmaz Akman (37) ile Sude Naz A. (19) sokakta tartışmaya başladı. Kendisinden kaçmaya çalışan Sude Naz A.'yı çay ocağı önünde yakalayan Yılmaz Akman, hamile olan kadına şiddet uygulamaya başladı. Elindeki sopayla defalarca Sude Naz A.'ya vuran Yılmaz Akman daha sonra vatandaşlar tarafından linç edilmek istenince olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen ve 18 suç kaydı bulunan Yılmaz Akman tutuklanarak cezaevine gönderildi. Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturmayı tamamlayarak Yılmaz Akman hakkında iddianame hazırladı. Hazırlanan iddianamede, Yılmaz Akman hakkında "Beden ve ruh sağlığı açısından kendini savunamayacak durumdaki kadını silahla kasten yaralamak" ve "Alenen hakaret" suçlarından 6.5 yıla kadar hapis cezası istendiği belirtildi. Olay sırasında 5,5 haftalık hamile olduğunu belirten Sude Naz A. savcılık ifadesinde, Yılmaz Akman’ın kendisine sopa ile vurduğunu, yere düşüp yardım istese de çevredeki insanların müdahalede bulunmadığını söyledi.
Sude Naz A. yaşadıklarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hamileyim, yardım edin" diye bağırmasına rağmen kimsenin yardım etmediğini, Akman’ın sürekli olarak kendisine şiddet uyguladığını ve bu olayın sonrasında düşük tehlikesi yaşadığını belirtti. Sude Naz A., olayın ardından Akman’ın en ağır cezayı almasını istediğini ve hapisten çıkmamasını talep ettiğini söyledi.
Yılmaz Akman ise ifadesinde alkol ve uyuşturucu madde etkisi altında olduğunu ve Sude Naz A.’yı sopayla darp ettiğini kabul etti. Akman’ın daha önce de 18 farklı suç kaydı olduğu ve haftada üç gün adli kontrol için imza verdiği öğrenildi.
Olayın basına yansıması ve sosyal medyada geniş yankı uyandırmasıyla birlikte kamuoyunda büyük bir tepki oluştu. Kadına şiddetle ilgili duyarlılık çağrıları yapılırken, yetkililerin en kısa sürede adaleti sağlayacaklarına yönelik beklenti dile getirildi. Yılmaz Akman’ın yargılandığı davanın ilk duruşma tarihinin 15 gün içerisinde belli olacağı belirtilirken, mağdur Sude Naz A.’nın durumu yakından takip edilmeye devam ediliyor.



Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

Saruhanlı Halk Eğitimi Merkezi’nden Öğretmen ve Kursiyerlere Akhisar Gezisi

Saruhanlı’da Polis Haftası Ziyareti: Emniyet Teşkilatından Kaymakam Murat Acar’a Anlamlı Buluşma

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde Anlamlı Teşekkür: Hasta Memnuniyetine Gönül Veren Sema Hanım Ödüllendirildi

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nden Ulusal Kanser Haftası’nda Farkındalık Etkinliği

Evlerine 20 kilometre kala kazada can veren 7 kişinin kimliği belli oldu

Şüpheli ölüm! 53 yaşındaki adam evinde ölü bulundu

Tiyenli Mahallesi’nde Altyapı Çalışmaları Başlıyor

Salihli’de fuhuş operasyonu: Yabancı uyruklu 2 kadın yakalandı

Saruhanlı’da Velilere Yönelik “Çocuğumu Anlıyorum” Semineri Düzenlendi

Manisa'da Gediz Nehri'nin taşması sonucu bağlar su altında kaldı

Yılmaz Mahallesi’nde Kavşak Düzenlemesi... GÜNDÜZÜ AYRI, GECESİ AYRI GÜZEL OLDU

Manisa Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluş yıl dönümünde anlamlı ziyaret

Saruhanlı’da Bir Günde 470 Kg Atık Pil Toplandı

Saruhanlı Belediyesi Çınaroba ve Seyitoba Mahallelerine Güvenlik Kamerası Sistemi Kurdu

SARUHANLI’DA HATAY - TRABZON KÜLTÜR BULUŞMASI BAŞLIYOR

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “MAZOT 100 LİRAYA DAYANDI, İKTİDAR AKARYAKITTA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIYOR, SAVAŞIN BEDELİNİ VATANDAŞIMIZ ÖDÜYOR”

Harcırahmanlıspor 4 Köşe: Lider Kayıpsız İlerliyor

Başbuğ Alparslan Türkeş, Vefatının 29. Yılında Saruhanlı’da Anıldı

Yaşlı adam hayatına son verdi

Saruhanlı Köy Yollarında Domuz Tehlikesi: Sürüyle Karşılaşan Sürücü Kazayı Ucuz Atlattı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 8.09.2024 13:51:00 0
Tarih: 08.09.2024 13:51 Güncelleme: 08.09.2024 13:51
Haberi Sesli Oku