HALK ŞAİRİ GÜNDÜZ AYDIN HASAN TÜREK ANADOLU LİSESİ’NDE

Kültür Bakanlığı Halk Şairi Gündüz Aydın, Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle “Edebiyat Sohbetleri”nde buluştu.

Salihli Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği (SAKÜDER) Başkanı, İLESAM Manisa İl Temsilcisi, Ay Yayınları ve Gönül Eri dergisi sahibi, yazar-şair emekli öğretmen Gündüz Aydın; Manisa Hasan Türek Lisesi öğrencilerinin konuğu oldu. Okul kütüphanesinde gerçekleşen söyleşiye Okul Yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Edebiyat üzerine yapılan söyleşide duygusal anlar yaşandı. Öncelikle Gündüz Aydın'ın biyografisini okunarak öğrencilere tanıtıldı. Ardından kültür- sanat, edebiyat ve şiir, okumak ve yazmak üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide öğrencilerin neden-niçin okuması gerektiği üzerinde ayrıntılı olarak duruldu. Yazmak için de mutlaka okumak gerektiği belirtildi. İnsanın kendini geliştirmesi için okumanın gerekliliği öğrencilere anlatıldı. Gündüz Aydın söyleşide ”Çocukluk ve ilk gençlik dönemlerimde çok sıkılgan bir yapım vardı, bu durum beni şiir yazmaya sevk etti. Ayrıca Lisedeki Edebiyat Öğretmeni Vedia Altıok çok sevdiğim etkilendiğim öğretmenimdi. Şiir yazma konusunda Edebiyat öğretmenim bana daha iyisini yazabilmenin koşulu çok kitap okumanın gerekliliğini söylemişti. Böylece Manisa İl Halk Kütüphanesinde çok zaman geçirdim, bol bol kitap okudum. Çok kitap okumak yazmamı kolaylaştırdı. Yazmak beni iyileştirdi diyebilirim. Hayata her zaman olumlu baktım. Asla umutsuzluğa kapılmadım. Çalışmalarımın ve mücadelemin sonucunu aldım. Birçok eser verdim. Eserlerim takdir gördü. Ders kitaplarında ve ansiklopedilerde yer aldı. Hayatım ve eserlerim üniversitede bitirme tezi konusu oldu. Manisa Valiliği tarafından “Şehrin Hazinesi” unvanı verildi. Kültür Bakanlığı tarafından “Halk Şairi” unvanı verildi. Yayınladığım eserler Kültür Bakanlığı tarafından satın alınarak ülke genelindeki kütüphanelere gönderildi. Gençlere tavsiyem ileride seçecekleri mesleklerin yanında mutlaka sanatın bir dalıyla uğraşmaları ve topluma faydalı birer birey olmalarıdır. Yazmanın sırrı okumak, çok okuyup kelime hazinemizi genişletmek, yeni ve farklı bilgiler öğrenmektir.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra öğrenci ve öğretmenlerin sorularını cevaplayan Aydın,”Yazarlar, okuyucuları ile buluşmalı ve onlara ışık olmalıdır. Öğrencileri olumlu etkileyecek önerilerim var. Bu vesile ile beni okulunuza davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum.“dedi.

Söyleşide Gündüz Aydın zaman zaman kendi şiirlerini okuyarak gönülleri fethetti. Ayrıca eserlerini imzalayarak öğrencilere takdim etti



Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 3.06.2023 17:42:00 1181 0

Tarih: 03.06.2023 17:42

Haberi Sesli Oku