HALK ŞAİRİ GÜNDÜZ AYDIN HASAN TÜREK ANADOLU LİSESİ’NDE

Kültür Bakanlığı Halk Şairi Gündüz Aydın, Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle “Edebiyat Sohbetleri”nde buluştu.

Salihli Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği (SAKÜDER) Başkanı, İLESAM Manisa İl Temsilcisi, Ay Yayınları ve Gönül Eri dergisi sahibi, yazar-şair emekli öğretmen Gündüz Aydın; Manisa Hasan Türek Lisesi öğrencilerinin konuğu oldu. Okul kütüphanesinde gerçekleşen söyleşiye Okul Yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Edebiyat üzerine yapılan söyleşide duygusal anlar yaşandı. Öncelikle Gündüz Aydın'ın biyografisini okunarak öğrencilere tanıtıldı. Ardından kültür- sanat, edebiyat ve şiir, okumak ve yazmak üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide öğrencilerin neden-niçin okuması gerektiği üzerinde ayrıntılı olarak duruldu. Yazmak için de mutlaka okumak gerektiği belirtildi. İnsanın kendini geliştirmesi için okumanın gerekliliği öğrencilere anlatıldı. Gündüz Aydın söyleşide ”Çocukluk ve ilk gençlik dönemlerimde çok sıkılgan bir yapım vardı, bu durum beni şiir yazmaya sevk etti. Ayrıca Lisedeki Edebiyat Öğretmeni Vedia Altıok çok sevdiğim etkilendiğim öğretmenimdi. Şiir yazma konusunda Edebiyat öğretmenim bana daha iyisini yazabilmenin koşulu çok kitap okumanın gerekliliğini söylemişti. Böylece Manisa İl Halk Kütüphanesinde çok zaman geçirdim, bol bol kitap okudum. Çok kitap okumak yazmamı kolaylaştırdı. Yazmak beni iyileştirdi diyebilirim. Hayata her zaman olumlu baktım. Asla umutsuzluğa kapılmadım. Çalışmalarımın ve mücadelemin sonucunu aldım. Birçok eser verdim. Eserlerim takdir gördü. Ders kitaplarında ve ansiklopedilerde yer aldı. Hayatım ve eserlerim üniversitede bitirme tezi konusu oldu. Manisa Valiliği tarafından “Şehrin Hazinesi” unvanı verildi. Kültür Bakanlığı tarafından “Halk Şairi” unvanı verildi. Yayınladığım eserler Kültür Bakanlığı tarafından satın alınarak ülke genelindeki kütüphanelere gönderildi. Gençlere tavsiyem ileride seçecekleri mesleklerin yanında mutlaka sanatın bir dalıyla uğraşmaları ve topluma faydalı birer birey olmalarıdır. Yazmanın sırrı okumak, çok okuyup kelime hazinemizi genişletmek, yeni ve farklı bilgiler öğrenmektir.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra öğrenci ve öğretmenlerin sorularını cevaplayan Aydın,”Yazarlar, okuyucuları ile buluşmalı ve onlara ışık olmalıdır. Öğrencileri olumlu etkileyecek önerilerim var. Bu vesile ile beni okulunuza davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum.“dedi.

Söyleşide Gündüz Aydın zaman zaman kendi şiirlerini okuyarak gönülleri fethetti. Ayrıca eserlerini imzalayarak öğrencilere takdim etti



ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NDEN TELEFON FOTOĞRAFÇILIĞI EĞİTİMİ

Minik Voleybolcular Başarı Belgelerini Başkan Çetin Akın’dan Aldı

Sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Kazada ölen kuzenler gözyaşlarıyla toprağa verildi

Salihli'de Şehit Olcay Arı 30. yılında unutulmadı

Gönüllü gençler üzüm kesti, üretimi yerinde öğrendi

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 11 yaralı

Sahte araç kiralama ilanları ile 1 milyon TL’lik vurgun yaptılar

Turgutlu'da feci kaza: İki kuzen hayatını kaybetti

Türk moda endüstrisi, Moskova’daki BRICS+ Zirvesi’nde sahne alıyor

Masterchef’te ana kadroya giren isim belli oldu

İşçi servisi ağaca çarptı: 8 yaralı

MASKİ çalışanı intihar etti

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

SOLOTÜRK'ten Demirci'de muhteşem gösteri

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 3.06.2023 17:42:00 1607 0

Tarih: 03.06.2023 17:42 Güncelleme: 03.06.2023 17:42
Haberi Sesli Oku
28.08.2025 09:05:00