Anahtar Kelimeler: 0

BELDE HALKI AYAKLANDI

 

KOLDERE - Saruhanlı İlçesine bağlı Koldere beldesinde, Gördes Barajı’ndan İzmir’e içme suyu temin edilmesi için ishale hattı döşenmesi amacıyla çalışma yürüten firma, kazıdan dolayı zarar gören ve çeşitli uyarılara rağmen aylardır düzeltmediği arazi yollarını, belde halkının ayaklanması üzerine 10 gün içinde eski haline getirme sözü verdi.

 

Koldereli vatandaşlar, Gördes Barajı’ndan İzmir'e içme suyu temin edilmesi için ishale hattı döşenmesi amacıyla yapılan kazı çalışmalarında bozulan yolların defalarca söz verildiği halde eski haline getirilmemesi üzerine ayaklandı.

 

Belediye Başkanı Serdar Yıldırım ve Mahalle Muhtarlarının öncülüğünde, yüklenici firmanın çalışma yaptığı bölgede toplanan halk, bozulan arazi yollarının bir an önce düzenlenmesi için firma yetkililerini uyardı.

 

Vatandaşların tepkisi üzerine firmaya ait iş makineleri bozuk yolları düzenleye başladı. Burada bir açıklama yapan yüklenici firmanın şantiye şefi Bayram Altın, bölgede zarar verdikleri yollarının tamamını 10 gün içinde eski haline getireceklerini ifade etti.

 

Altın şöyle dedi, “Bozulan yolları düzenleyip 10 gün içinde teslim edeceğim. 10 gün sonra burada yine bir toplantı yapacağız. Bunu siz de göreceksiniz. Ekiplerimizin bir kısmı su çekecek, bir kısmı yolu düzenleyecek. Gerekirse gece de çalışacağız. Bazı yolları kapatıp, üretici üzüm hasadını bitirdikten sonra tekrar açacağız. Çalışmamızı ondan sonra sürdüreceğiz. Çiftçiyi mağdur etmeden çalışacağız.”

 

Koldere Belediye Başkanı Serdar Yıldırım ise, firmanın bugüne kadar defalarca söz verdiğini ancak verdikleri sözü tutmadıklarını belirterek, “Eğer 10 gün içinde verdikleri sözü yeri getirirlerse ben onların elini öpeceğim” dedi.

 

Başkan Yıldırım, şunları kaydetti; “Bunlar ilk kez söz vermiyor. Daha önce kaç defa söz verdiler. İlçe Kaymakamlığı’nda yaptığımız toplantıda söz verdiler. Sarıkız Sulama Birliği’nde yaptığımız toplantıda söz verdiler. Her seferinde 10 – 15 günde yapacağız diye söz verdiler. Şimdi yine söz veriyorlar. Vatandaş ayaklanınca yolun bir kısmını düzelttiler. Ancak arkada 8 kilometrelik bozuk yol var. Bekleyip göreceğiz.”

 

Bu arada Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur da Koldere’ye giderek çiftçilerin mücadelesine destek verdi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

Dr. Deniz Kireç’ten yeni kişisel sergi: “Dreamscapes”

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
31.07.2012 18:19:15 0
Tarih: 31.07.2012 18:19 Güncelleme: 31.07.2012 18:19
Haberi Sesli Oku