Anahtar Kelimeler: Halitpaşa sorunu

 

SARUHANLI - Saruhanlı´nın Halitpaşa Mahallesi´nde su şebekesi arıza yapınca vatandaşlar susuz kaldı. Duruma müdahale eden MASKİ yetkilileri ise, arızalanan su şebekesi yapılan tamiratın ardından artarda patlaması sonucu mahalle sakinleri bir haftadır susuzluk çekiyor.  

Büyükşehir Yasası ile birlikte Manisa´nın tüm su işlerinden sorumlu olan Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi MASKİ Genel Müdürlüğü´nün hizmet alanındaki Halitpaşa Mahallesi´nde bazı kesimlerde, içme suyu şebekesi arıza yapınca vatandaşlar, bir hafta boyunca susuz kaldı. Kimi vatandaşlar, mahalledeki Hayratlardan elleriyle traktörleriyle içme ve kullanma suyu çekerek, ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. Suyun olmaması nedeniyle bulaşık ve çamaşır makinelerini çalıştıramayan vatandaşlar, biriken çamaşır ve bulaşıklarını da ellerinde yıkamak zorunda kaldı. MASKİ yetkilileri ise, arızalanan su şebekesini tamir etti ancak arızanın tekrarlaması mahallenin bazı sokaklarını susuz bıraktı. 

?Mahallemizin su sorunu bir an önce çözülsün?

CHP´nin Halitpaşa Mahalle Temsilcisi Turgay Çelemen de, bu mahallede doğup büyüdüğüne işaret ederek, mahalle sakinlerinin yaşadığı su sıkıntısına MASKİ yetkililerinin biran önce çözüm bulmasını talep etti. Halitpaşa Belediye Başkanlığı döneminde, Halitpaşa´da su sorununun yaşanmadığını savunan Çelemen, MASKİ yetkililerine seslenerek, "Mahallemizde bir haftadır su yok vatandaşlarımız su sıkıntısı çekiyor. Yetkililere defalarca müracaat ettik ama bir türlü çözüm bulunamadı. Hangi çağda yaşıyoruz. Mahallemizin su sorunu bir an önce çözülsün.? Dedi. 

?40 Yıllık Eski Tesisat İşimizi Zorlaştırıyor?

MASKİ Saruhanlı Koordinatörlüğü Müdürü Erdinç Karaköse ise yaşanan su sorununu çözmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ancak şebeke borularının 40 yıllık eski tesisat olması nedeniyle işlerini zorlaştırdığını belirtti. Arızanın yakın aralıklarla belli noktalarda meydana geldiğini belirten Karaköse, arızanın meydana geldiği noktadan su deposuna kadar mesafedeki boruları komple değiştireceklerini de sözlerine ekledi.



Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

Halitpaşa’da ekili alanda yangın çıktı

Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 29.07.2016 19:45:44 777 0

Tarih: 29.07.2016 19:45

Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri