Halitpaşa Mahallesi’de Göçüğe Anında Müdahale

Son günlerde Saruhanlı genelinde etkili olan aşırı yağışlar, bazı kırsal bölgelerde olumsuzluklara yol açtı. Bu kapsamda Halitpaşa Mahallesi’nde arazi yolunun bir bölümünde ciddi bir göçük meydana geldi.

İhbarın alınmasının ardından Saruhanlı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri hızla bölgeye sevk edildi. Yapılan ilk incelemelerde yol zemininde yağışa bağlı yumuşama ve toprak kayması tespit edilirken, iş makineleriyle dolgu ve zemin güçlendirme çalışmaları başlatıldı. Yoğun ve titiz bir çalışmanın ardından yol kısa sürede yeniden güvenli hale getirilerek vatandaşların kullanımına açıldı.

Başkan Ekrem Cıllı’dan Açıklama

Ekrem Cıllı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada vatandaş güvenliğinin öncelikleri olduğunu vurguladı. Başkan Cıllı, şu ifadeleri kullandı:

“Son günlerde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerimizde olumsuzluklar yaşanabiliyor. Halitpaşa Mahallemizde meydana gelen göçüğe ekiplerimiz anında müdahale ederek yolu kısa sürede güvenli hale getirdi. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bizim için her şeyden önce gelir. İlçemizin dört bir yanında saha kontrollerimiz aralıksız devam ediyor. Olası risklere karşı teyakkuz halindeyiz.”

Başkan Cıllı ayrıca, özellikle kırsal mahallelerde yağış sonrası oluşabilecek zemin kaymaları ve yol hasarlarına karşı ekiplerin 7/24 esasına göre görev yaptığını belirterek, vatandaşlardan olası risk durumlarında belediyeye hızlıca bilgi vermelerini istedi.

Saruhanlı Belediyesi’nin, olumsuz hava koşullarına karşı önleyici çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.


 



Saruhanlı’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yılı Törenle Anıldı

Salihli’de Motosiklet Kazası: 70 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

Saruhanlı'da kız futbol takımı kuruldu

Saruhanlı'da soğuk hava bağlara zarar verdi

Kemal Önal Sokak Modern Görünümüne Kavuştu

Saruhanlı’da 12. Sınıf Öğrencileri İçin Anlamlı İftar Buluşması

Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 27.02.2026 21:00:00 0
Tarih: 27.02.2026 21:00 Güncelleme: 27.02.2026 22:37
Haberi Sesli Oku