Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10505,91%-1,33
  • DOLAR

    32,68% -0,22
  • EURO

    35,20% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2443,69% -0,25
  • Ç. ALTIN

    3931,64% -0,51

Halitpaşa'ya Konteynır Okul Geliyor

Halitpaşa'ya Konteynır Okul Geliyor

HALİTPAŞA - Saruhanlı'ya bağlı Halitpaşa Beldesinde zemininde tespit edilen kaymadan dolayı yıkılmasına karar verilen Gazi Fatih İlköğretim Okulunun yerine yeni bina yapılıncaya kadar öğrenciler konteynır sınıflarda eğitim görecek.

HALİTPAŞA’YA KONTEYNIR OKUL

 

HALİTPAŞA – Saruhanlı’ya bağlı Halitpaşa Beldesinde zemininde tespit edilen kaymadan dolayı yıkılmasına karar verilen Gazi Fatih İlköğretim Okulunun yerine yeni bina yapılıncaya kadar öğrenciler konteynır sınıflarda eğitim görecek.

 

Manisa İl Genel Meclisi’nin Saruhanlılı üyesi Mehmet Baltacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, konteynırların satın alınması amacıyla İl Özel İdaresi bütçesinden Saruhanlı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne 250 bin lira ödenek aktardıklarını belirtti.

 

Halitpaşa’da 50 yıldır kullanılan 3 parçalı okul binasının A ve B bloklarında zemin kayması tespit edildiğini ifade eden Baltacı, bir süre önce bu iki binanın yıkımına karar verildiğini söyledi.

 

Yıkılacak binaların yerine yeni okul binası yapılacağını ancak bu süre içinde öğrencilerin eğitim görebileceği bir yer bulunamadığını dile getiren Baltacı şöyle dedi;

 

“Bu soruna karşı pratik bir çözüm geliştirdik. Öğrencilerin konteynır sınıflarda eğitim görmesini kararlaştırdık. 12 adet konteynır satın alıp bunu derslik şeklinde değerlendireceğiz. Halitpaşalı öğrencilerimiz yarıyıl tatilinden sonra konteynır sınıflarda eğitim görecekler.”

 

Meclis üyesi Baltacı, Halitpaşa’ya yeni okul binası yapılınca konteynırları geri alıp, ihtiyaç olan okullarda kullanmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

Halitpaşa Belediye Başkanı Vedat Çıvgın ise beldeye 18 derslikli yeni bir okul yapılacağını, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

 

Muammer Kökcüoğlu



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor