HABER MERKEZİ - Auckland Üniversitesi`nden bilim adamlarının araştırmasına göre, haklı olmak daha fazla huzur getiriyor.

Yeni Zelanda`daki Auckland Üniversitesi`nden bilim  adamları, mutluluk ve haklı olmanın çiftlerin huzuruna etkisini araştırdı. 
 
Kadınların haklı olmayı tercih ettiği varsayımından yola çıkan bilim  adamları, erkek katılımcılardan, sitem etmeden, eşinin her fikrine katılması ve  talebini yerine getirmesini istedi. Eşinin haklı olmadığını bilse de erkeklerden,  "Boyun eğmesini"  talep eden araştırmacılar, bu durumdan kadınları haberdar  etmedi. 
 
Katılımcı çiftlerin hayat kalitesi 1`den 10`a kadar değerlendirildi. 
 
Araştırmanın 12. günü, erkekler kadınlar tarafından giderek daha fazla  eleştiriye maruz kaldıklarından yakındı. Erkeklerin başta 10 olan hayat kalitesi  7`ye düşerken, kadınlarınki 6 günde 8`den 8 buçuğa çıktı. 
 
Haklı olmanın mutluluk getirdiği ancak hemfikir olunmayana "Boyun  eğmenin"  mutsuzluk kaynağı olduğu sonucuna varan bilim adamları,  "Dizginlenmeyen güce sahip olmanın alıcı durumundaki karşı tarafın hayat  kalitesini olumsuz yönde etkilediğini" belirtti. 
 
Bilim adamları, bir sonraki aşamada, "Erkeklerin hep haklı çıkmasının"  etkilerini araştırmak için kolları sıvadı. 


ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

DEMREMİN MERKEZ ÜSSÜ IŞIKLAR MAHALLESİ MUHTARI, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Saruhanlı’da engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

Otomobil şarampole devrilip takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

İki katlı ev yangında küle döndü: Karı-koca dumandan etkilendi

5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

Isınmak isterken yaralanan işçi 7 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı’da Vefat…

Mihriban cinayetinde kan donduran ifade: "Öldüğünü anlayınca ormana gömdüm"

Manisa’da rahim ağzı kanseri tarama aracı hizmete girdi

Eğlence bu tatilde Saruhanlı’da!

Alkollü sürücünün çarptığı polis memuru hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 1.11.2014 14:15:03 751 0
Tarih: 01.11.2014 14:15 Güncelleme: 01.11.2014 14:15
Haberi Sesli Oku