MAGAZİN - ?Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor? filminin ?Kıvırcık Ömer´i Talip Güran hababam sınıfının kadrosundan neredeyse kimsenin kalmadığını söyleyerek Halit Akçatepe´nin ölümüne çok üzüldüğünü ifade etti. Bodrum´da tahta sandalye imalatı yapıp, restoran işleten Güran eski günlerini özlemle andı.
Yeşilçam´ın klasikleri arasında bulunan "Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor" filminin "Kıvırcık Ömer"i Talip Güran, Bodrum´da Tahta sandalye imalatı yaparak yaşamını sürdürüyor. Kıvırcık sarı saçlarıyla insanların zihnine kazınan Güran mankenlik ve oyunculuk yaptıktan sonra Bodrum´a yerleşti. Bodrum´da yeşil, mavi, turuncu, beyaz ve sarı renkte sandalye imal eden Yeşilmçamın ünlü oyuncusu Gümüşlük mahallesi Dere köyde açtığı marangoz atölyesinde tahta sandalye imalatı yapıyor. Aynı bölgede birde restoran açan Güran gündüzleri sandalye imalatı yaparken geceleri ise restoran işletiyor.
Siyah beyaz yayıncılık dönemlerinde her reklamda neredeyse oynayan Güran, Kemal Sunal, Halit Akçatepe ve Tarık Akan üçlüsünün olmadığı ilk ?Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor? filminde Kıvırcık Ömer karakterine hayat vererek akıllara kazınmıştı. O günleri özlemle andığını belirten Güran, "O zamanların atmosferi bam başkaydı. O zamanlar çok güzel ortamlar ve daha güzel çekimler vardı. O zamanlara geri dönmek ister insan ama şu anı yaşamakta lazım? ifadelerini kullandı.

Teker teker gidiyoruz
Hababam sınıfının unutulmaz isimlerinden Güdük Necmi lakabı Halit Akçatepe´nin ölümüne de çok üzüldüğünü ifade eden Güran ?Çok üzücü bir haber oldu bizim için. Yavaş yavaş hababam sınıfı oyuncularını kaybediyoruz artık. Bunu halkımızda bizlerde biliyoruz. Kalan sağlara Allah uzun ömür versin. Kaybettiklerimizi hatırladıkça insan üzülüyor. Hep geçmişi anıyor insan. Geçmişten bugüne ne getirdik, ne yaptık diye düşünüyorum. Güzel bir klasik olan filimde oynadık. İnsanlar bu filmi beğendi. Halen bunların tepkisini alıyoruz. İnsanlar ilgi gösteriyor, bu durumda bizi hoşnut oluyoruz. Hababam sınıfının yeri çok farklıdır bu sinema sektöründe? dedi.
34 yıl önce Bodrum´a taşındığını da sözlerine ekleyen Güran ?1982 yılında Bodrum´a taşındım. O günden beri Bodrum´da yaşıyorum. 2013 yılında Bodrum´da tahta sandalye imalatına başladım. Tahtadan sandalye tahtadan masa imal ettim. Bu yıl birde restoran açtık eski yağhaneyi restoranda çevirdik. İnsanları bu restoranda ağırlayalım istedik. Ara sıra Hababam sınıfının müziklerini de çalıyorum restoran da çok güzel oluyor. Nostalji yaşıyoruz buraya gelen insanlarla beraber? şeklinde konuştu.



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 5.04.2017 08:01:21 842 0

Tarih: 05.04.2017 08:01 Güncelleme: 05.04.2017 08:01
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00