SARUHANLI - İzmir’de açılan Güzellik Akademisi, pandemiye rağmen büyüyen güzellik sektörüne nitelikli personel yetiştirecek. Merkezin Kurucusu Öznur Gençdoğuş, vereceği ücretsiz eğitimler ile ülkemizdeki kadın istihdamına katkı sağlamak istediğini ifade ederek, "Mesleğimizde çıraklık, kalfalık, ustalık olarak nitelediğimiz eğitim aşamalarını biz akademimizde 6 aylık hızlandırılmış kurs ile veriyoruz. Burada bizim amacımız kişilere meslek edindirerek onların iş yeri açabilmelerini sağlamak" dedi. 

  Genç girişimci Öznur Gençdoğuş, 4 yıl önce hizmete giren güzellik merkezinin ardından, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Özel Öznur Gençdoğuş Güzellik Akademisini kurdu. Akademinin açılış töreninde; ünlü model, sunucu ve oyuncu Şebnem Schaefer'in yanı sıra güzellik ve sağlık sektörünün ünlü isimleri yer aldı. Açılış töreni, kokteylin ardından kurdele kesimi ile taçlandı.

  "Amacımız; kişilere meslek edindirerek onların işyeri açabilmelerini sağlamak"

  Akademisinin açılış buluşmasında konuşan Öznur Gençdoğuş, pandemi döneminde büyümesini sürdüren güzellik sektöründe iş arayan, kendine iş kurmak isteyen veya bu alanda eğitmenlik yapmak isteyen kadınlara istihdam ve iş fırsatı sunmayı amaçladığını ifade etti. Gençdoğuş, "Mesleğimizde çıraklık, kalfalık, ustalık olarak nitelediğimiz eğitim aşamalarını biz akademimizde 6 aylık hızlandırılmış kurs ile veriyoruz. Burada bizim amacımız; kişilere meslek edindirerek onların işyeri açabilmelerini sağlamak. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerimiz, ustalık belgesini aldıktan sonra öğreticilik belgesi alarak da yine bu mesleğe insan kazandırabiliyorlar" dedi.

  "Kadın sığınma evleri ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan ayrılan kadınlara ücretsiz eğitim"

  Özellikle kadın sığınma evinde veya Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalmış olan, işe ihtiyacı olan kadınlara ücretsiz birebir eğitim verileceğinin altını çizen Öznur Gençdoğuş, "Bu insanların istihdam konusunda desteğe ihtiyaçları var" vurgusunu yaptı. 

  Gençdoğuş, "Bu anlamda çok da güzel bir sosyal sorumluluk projemiz var. Kadın sığınma evleri veya Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan ayrılan kadınlara ücretsiz eğitim, ücretsiz meslek edindirme olanağı sağlıyoruz. Burada bizimle ve ekibimizle beraber çalışma, stajyerlik olanağının yanı sıra iş bulma konusunda da kendilerine destek oluyoruz. Kadın sığınma evleri konusunda mesela, bu insanların istihdam konusunda desteğe ihtiyaçları var. Çalışamayan, evinin kirasını ödeyemeyen, çocuklarına bakamayan kadınlarımız var ne yazık ki. Bu anlamda kendilerine destekçi olmamız gerekir diye düşünüyoruz. Onlar meslek edinerek, kendi ihtiyaçlarını kendileri karşılayabilir duruma gelebilirler. Ustalık belgesi ile kendi iş yerlerini işletebilir, hatta öğreticilik belgesi ile kendi öğrettiklerini başka insanlara da aktararak öğretmenlik yapabilirler. Kurslarımız birebir eğitim niteliğinde oluyor. Burada pandemiden dolayı kalabalık sınıflar oluşturmuyoruz. Manikürist, güzellik uzmanlığı, kalıcı makyaj, ipek kirpik, make up, protez tırnak ve kalıcı oje dallarında eğitimler veriyoruz" sözlerine yer verdi.

Şebnem Schaefer, "Kadınlar iş bulmakta güçlük çekiyor"

Açılışa katılan Sunucu ve Model Şebnem Schaefer ise kadınların iş bulmakta güçlük çektiğini belirterek, Öznur Gençdoğuş’un sosyal sorumluluk projelerinden biri olan kadınların istihdamı konusundaki çabalarını takdirle karşıladığını söyledi. Açılışa, Yorgancıoğlu Couture Sahibi Ayzer Altınöz, Altındağ Çıraklık Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Erhan Aycı, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Obezite Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Utku Tantoğlu, Medikal Sektör temsilcisi Fatih Hilmi Gidik, Influencer Tuğçe Yılmaz, Influencer Neslihan Kalkan, Influencer Özlem Yılmaz, Influencer Fatma Damyan, Influencer Gülser Ervardar ve davetliler katıldı. 



Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Kayıp ihbarında bulunulmuştu, boğanın saldırısı ile öldüğü ortaya çıktı

Anne ve oğlu evde ölü olarak bulundu

3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 6.12.2021 00:46:00 2140 0

Tarih: 06.12.2021 00:46

Haberi Sesli Oku