SALİHLİ - Güvercin meraklıları Manisa´nın Salihli ilçesinde düzenlenen 1.Ege Güvercin Fuarı´nda buluştu. 
Ege Güvercin Sevenler Birliği üyeleri tarafından düzenlenen ve Salihli Belediyesi´nin katkılarıyla Belediye Spor Salonu´nda gerçekleştirilen Ege Güvercin Fuarı, meraklıları Salihli´de buluşturdu. Ege Bölgesi´nde yetiştirilen ırklara ait tanıtım amaçlı gerçekleştirilen fuara meraklılar büyük ilgi gösterirken, fuarda ise 16 farklı şehirden yaklaşık bin 500 güvercin çeşidi katıldı. Fuara katılan meraklılar spor salonuna kurulan stantları tek tek gezerek, güvercin çeşitlerini yakından inceledi.
Fuarı gezen Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünde görevli Prof.Dr.Türker Savaş, güvercinin önemli bir hobi olduğunu söyledi. Savaş, ?Bu tüm dünya ve ülkemiz içinde geçerli, çünkü ülkemizde insanları birbirine bağlıyor. Bu güvercin sevdası nedeniyle kişiler şehirler arasında birbirleriyle tanıyorlar, dostluklar oluşuyor. Hatta uluslararası dostluklar kurulabiliyor? dedi. Savaş, ?Bu tip, fuar ve gösteriler, bu sevdayı sonraki jenerasyonu bırakma açısından önemli bir işlev taşıyor. Bu fuarlar sayesinde bir araya geliyoruz, dostlukları pekiştiriyoruz. Burada, din, dil, ırk ve siyasi görüş yok. Burada sadece güvercin var. Güvercin bizleri birleştiriyor. Bana göre bu muazzam bir şey? dedi.

?Amacımız yerli güvercinleri tanıtmak?
Ege Güvercin Fuarını düzenleyen Ege Güvercin Sevenler Birliği adına konuşan güvercin meraklısı Serkan Gündüz ise, ?Bugün burada 1.Ege Güvercin Fuarını düzenledik. Fuara 16 farklı şehirden 8 dernek ve 3 topluluk katıldı. Fuarda 100 stant ve resim sergisi bulunmaktadır. Güvercin fuarını düzenlememizin amacı güvercin sergilerini alternatif bir şekilde güvercin fuarı şeklinde gerçekleştirilmesi ve Ege Bölgesinde yetiştirilen yerli güvercinlerin tanıtımıdır? dedi. Fuarda süs güvercinlerinin yanı sıra, normal fuarlardan farklı olarak, güvercin ırk ve çeşidinin bulunduğunu belirten Gündüz, fuara bin 500´ün üzerinde güvercin katıldığını belirtti.
Fuara katılan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda da Güvercin Fuarının hayırlı olması temennilerini dile getirdi. Başkan Kayda, daha sonra stantları tek tek gezerek, meraklılardan bilgi aldı.



Eğitim güvenliği için tüm kurumlar seferber oldu

Manisa'da bir mahalle daha modern altyapıya kavuşuyor

Salihli Jandarmadan ‘Huzur’ denetimi

Manisa'da eğitim yılı fidan dikimiyle başladı

Salihli’de ikametten çok sayıda ruhsatsız tabanca ve tüfek çıktı

Özkasap, Özbekistanlı üzüm üreticilerini bilgilendirdi

Tütün ürünlerinin zararlarını açtıkları stantta anlattılar

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi tarihi mekanda toplandı

Motosiklet iş yerine girdi, kask hayat kurtardı

Manisa’da zehir tacirlerine geçit yok: 64 kök kenevir, 335 gram esrar ele geçirildi

Akhisar'da patlayan lastik faciaya yol açtı: 1 ölü, 3 yaralı

Dört Eylül İlkokulu’nda eğitim yılı Yeşil Vatan temasıyla açıldı

Saruhanlı’da 2. Geleneksel Kurtuluş Futbol Turnuvası!

Düğün sonrası meydan muharebesi gibi kavga

Elektrik akımına kapılan adam öldü

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 6.11.2017 08:16:26 762 0

Tarih: 06.11.2017 08:16 Güncelleme: 06.11.2017 08:16
Haberi Sesli Oku
9.09.2025 20:46:00