SALİHLİ - Güvercin meraklıları Manisa´nın Salihli ilçesinde düzenlenen 1.Ege Güvercin Fuarı´nda buluştu. 
Ege Güvercin Sevenler Birliği üyeleri tarafından düzenlenen ve Salihli Belediyesi´nin katkılarıyla Belediye Spor Salonu´nda gerçekleştirilen Ege Güvercin Fuarı, meraklıları Salihli´de buluşturdu. Ege Bölgesi´nde yetiştirilen ırklara ait tanıtım amaçlı gerçekleştirilen fuara meraklılar büyük ilgi gösterirken, fuarda ise 16 farklı şehirden yaklaşık bin 500 güvercin çeşidi katıldı. Fuara katılan meraklılar spor salonuna kurulan stantları tek tek gezerek, güvercin çeşitlerini yakından inceledi.
Fuarı gezen Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünde görevli Prof.Dr.Türker Savaş, güvercinin önemli bir hobi olduğunu söyledi. Savaş, ?Bu tüm dünya ve ülkemiz içinde geçerli, çünkü ülkemizde insanları birbirine bağlıyor. Bu güvercin sevdası nedeniyle kişiler şehirler arasında birbirleriyle tanıyorlar, dostluklar oluşuyor. Hatta uluslararası dostluklar kurulabiliyor? dedi. Savaş, ?Bu tip, fuar ve gösteriler, bu sevdayı sonraki jenerasyonu bırakma açısından önemli bir işlev taşıyor. Bu fuarlar sayesinde bir araya geliyoruz, dostlukları pekiştiriyoruz. Burada, din, dil, ırk ve siyasi görüş yok. Burada sadece güvercin var. Güvercin bizleri birleştiriyor. Bana göre bu muazzam bir şey? dedi.

?Amacımız yerli güvercinleri tanıtmak?
Ege Güvercin Fuarını düzenleyen Ege Güvercin Sevenler Birliği adına konuşan güvercin meraklısı Serkan Gündüz ise, ?Bugün burada 1.Ege Güvercin Fuarını düzenledik. Fuara 16 farklı şehirden 8 dernek ve 3 topluluk katıldı. Fuarda 100 stant ve resim sergisi bulunmaktadır. Güvercin fuarını düzenlememizin amacı güvercin sergilerini alternatif bir şekilde güvercin fuarı şeklinde gerçekleştirilmesi ve Ege Bölgesinde yetiştirilen yerli güvercinlerin tanıtımıdır? dedi. Fuarda süs güvercinlerinin yanı sıra, normal fuarlardan farklı olarak, güvercin ırk ve çeşidinin bulunduğunu belirten Gündüz, fuara bin 500´ün üzerinde güvercin katıldığını belirtti.
Fuara katılan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda da Güvercin Fuarının hayırlı olması temennilerini dile getirdi. Başkan Kayda, daha sonra stantları tek tek gezerek, meraklılardan bilgi aldı.



STEM Haftasında Minik STEM'ciler Sertifikalarını Aldı!

CHP'li Bilgin ve Özalper arasında ipler geriliyor… Zeki Bilgin’den bir açıklama daha!

Trafik kazası: 1 ölü

Freni patlayan kamyon, öğrenci servisine çarptı

Soma'da jandarmadan uyuşturucu operasyonu

Turgutlu’da kaçak içki ve tütün operasyonu: 3 gözaltı

Saruhanlı'da vefat...

Ormana odun toplamaya giden yaşlı çiftin cansız bedenleri 2 gün sonra bulundu

Mandalı protesto: Okul sahibinden dikkat çeken tepki

Tarım Fuarında su seferberliği çağrısı

Turuncu renkle lösemiye farkındalık

Engelli rampalarına ve park yerlerine yapılan ihlallere ceza yağdı

AKP’li başkan seçimden önce vurgun yapmış! Skandal, Sayıştay raporlarında çıktı

Uyuşturucu soruşturması devam ediyor! Ünlülere hapis cezası yolda mı?

Erkam Yıldırım havaalanını birbirine katmış: ‘Ben Binali Yıldırım’ın oğluyum’

Saruhanlı CHP’de neler oluyor? Zeki Bilgin istifa etti… Özalper’in sözlerinin perde arkasında ne var?

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Çocuklara ‘çevre’ bilinci aşılanacak

Otomobille çarpışan traktör ikiye bölündü

Gördes Huzurevi’nde 'Engelsiz işgücü' buluşması

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 6.11.2017 08:16:26 808 0
Tarih: 06.11.2017 08:16 Güncelleme: 06.11.2017 08:16
Haberi Sesli Oku