Anahtar Kelimeler: Güvenli Güvenli Gelecek

SARUHANLI - Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nün 75. yılı ile birlikte kutlanan 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde sürdürülebilirliğin ve üretimin önemine dikkat çekti. Türkiye’nin, dünyanın sekizinci, Avrupa’nın ise üçüncü en büyük süt üreticisi konumunda olduğunu belirten Yiğitbaşı, “Ülkemizin bu başarısını sürdürülebilir kılmak için Türkiye’deki gıda sektörüne kalite, üretim ve üreticiye destek anlamında öncülük ediyoruz” dedi.

Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) 75. yılı ile birlikte kutlanan 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde sürdürülebilir tarım ve güvenli gıdanın önemini vurguladı. İdil Yiğitbaşı, “Pandemi, tarım-gıda sistemlerinin kıymetini, dünyamızı besleyen çiftçilerimizin önemini hepimize hatırlattı. Tarımı birlikte büyütmek, sürdürülebilir kılmak, geleceğimiz için atacağımız en kıymetli adımlar… Pınar Süt olarak kurulduğumuz günden bu yana Türkiye’ye üretim, üreticiye eğitim desteği modelimizle bu yapıyı uyguluyoruz. 1975 yılından bu yana çiftçilerimizin sütlerini güvenle işliyor, sağlıklı nesiller yetiştirme misyonumuz ile yurdun her noktasına ürünlerimizi ulaştırıyoruz. Düzenlediğimiz eğitimler sayesinde çoğunluğunu kadınların oluşturduğu çiftçilerimizin bilinçlenmesini sağlarken; üretilen sütün kalitesinin ve verimliliğinin artmasıyla birlikte çiftçilerimizin refahının yükselmesine de katkıda bulunuyoruz” dedi.

“Tüm paydaşlarımız için değer yaratıyoruz”

Her üreticiyi birer iş ortağı olarak gördüklerini dile getiren Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Onursal Başkanımız Selçuk Yaşar’ın ‘Çocuklar daha çok ve sağlıklı süt içmeli’ söylemi ile açtığı bu yolda, iş süreçleriyle sürdürebilirliği birleştiren, doğaya ve insana saygı duyan bir marka olarak tüm paydaşlarımız için değer yaratıyoruz. Sürdürebilirlik yolculuğunda en büyük desteği de paydaşlarımızdan alıyoruz” dedi. Gelişmekte olan birçok ülkede tarımsal işgücünün önemli kaynağını kadınların oluşturduğunun altını çizen Yiğitbaşı, “Kadın çiftçilerimizin sürdürülebilir tarımda ve güvenli gıdanın üretiminde üstlendikleri görev çok kıymetli, kendini buna adayan ve emeği geçen tüm kadınları tebrik ediyor, 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.



“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 17.10.2020 08:34:00 3399 0

Tarih: 17.10.2020 08:34
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri
28.06.2025 17:34:00