Anahtar Kelimeler: 0

GÜRES’TE KOKU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

 

MÜTEVELLİ - Saruhanlı İlçesine bağlı Mütevelli Beldesinde faaliyet gösteren Güres Yumurta Üretim Pazarlama ve Ticaret A.Ş’nin Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Güres, tavuk gübresinden kaynaklanan ve halkın şikayetine konu olan kötü kokuyu gidermek için gerekli önlemi aldıklarını bildirdi.

 

Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Mütevelli beldesinde yaşayan vatandaşlardan gelen “koku” şikayetleri üzerine Güres A.Ş’ye bir inceleme gezisi gerçekleştirdi.

 

Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, Saruhanlı Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ve diğer daire amirleriyle birlikte firmayı gezen Otcu, yetkililerden bilgi aldı.

 

Güres A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Güres, yaptığı açıklamada şikayetlere konu olan kokunun açığa dökülen tavuk gübresinin karışımı esnasında meydana geldiğini belirterek şöyle dedi;

 

“Koku kümesten çıkmıyor. Tavuk gübresinin biriktirildiği açığa bölgeden yayılıyor. Gübrenin karıştırılması sırasında yayılan bir koku, bunu bertaraf edeceğiz, bir daha dışarıya gübre dökmeyip, dışarıda gübre bulundurmayarak kokunun olamamasını sağlayacağız. Ancak kokunun tamamen ortadan kaldırılması mümkün değil. Bir hayvan işletmesinde koku olmaması mümkün değil.

 

İngiltere’de bile hayvancılık işletmelerinde bu koku var. Ancak tabi ki bunun minimize edilmesi gerektiğini biliyoruz, bu konuda çalışıyoruz. Biz eksikliklerimizin bize söylenmesinden son derece memnuniyet duyarız. Ama bunların son derece iyi niyet çerçevesinde ve yapıcı olma şartını bekleriz. Bizim de burada beklentimiz bu, farklı bir takım döngüler çerçevesinde bu işlerin dönmesini istemiyoruz.”

 

Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ise yatırım olarak ilçeye ve ülkeye yapılan hizmet ortada olduğunu, koku olayının da ortadan kaldırılmasıyla her şeyin daha güzel olacağını ifade etti.

 

Otcu, firma yetkililerine şunları söyledi; “Vatandaşın tepki gösterdiği konuyla alakalı yaptığınız çalışmaları en güzel bir şekilde vatandaşa anlatırsanız, insanlar ne kadar bilgili olursa faydası olur. Biz kendi çapımızda buraya geldik, gezdik ve aydınlandık, yapılan işlemlerle kokunun ciddi anlamda azalacağına inanıyorum. Firmanın da zaten bu konuda Vali beyin huzurunda taahhütleri var. Aynı şekilde Koldere ve Mütevelli beldelerinde de bu konunda ki ruhsat işlemlerinde hızlandırma anlamlarında katkı ve destek bekliyorlar. Biz de takip ediyoruz.”

 

Muammer Kökcüoğlu



Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
3.08.2012 18:05:22 400 0

Tarih: 03.08.2012 18:05

Haberi Sesli Oku