SARUHANLI - MASKİ Genel Müdürlüğü, 18,5 milyon TL’lik yatırım bedeli ile beldeden mahalleye dönüşen Gördes ilçesine bağlı Güneşli Mahallesinde 48 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir de, mahallede yürütülen çalışmaları yerinde takip etti. Daire Başkanı Emir, mahalle muhtarı Erdal Terim ve vatandaşlar ile birlikte hat döşeme çalışmaları esnasında çıkan eski malzemelerin yer aldığı sergiyi de ziyaret etti. 

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerini de sağlıklı alt ve üstyapıya kavuşturmaya devam ediyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Gördes ilçesine bağlı Güneşli Mahallesinde 25 kilometre içme suyu ile 23 kilometre kanalizasyon hattı döşeme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 18,5 milyon TL yatırım bedeli ile yürütülen proje kapsamında 400 tonluk içme suyu deposundaki inşaat çalışmaları tamamlandı. Mahallede yürütülen çalışmaları Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Serkan Emir de, teknik personel ve yüklenici firma yetkilileri ile birlikte yerinde inceledi.

MASKİ, Güneşli’yi yepyeni bir hale dönüştürüyor

Hat yenileme esnasında çıkan eski boru ve vanaların yer aldığı sergiyi de Mahalle Muhtarı Erdal Terim ve mahalle sakinleri ile birlikte inceleyen Daire Başkanı Emir, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları ve ortaya koyduğu hedefler doğrultusunda çalıştıklarını ifade etti. Mahalle sakinleri eski malzemeleri gördüklerinde büyük şaşkınlık yaşadıklarını ifade ederek, yapılan çalışmalar için emeği geçen herkese teşekkür etti. Daire Başkanı Emir, altyapı çalışmalarının ardından mahallede üstyapı işine de başlayacaklarını ifade etti. Emir ayrıca, çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni nesil mekanik su sayaçları ve muhafaza kutularının montajının da MASKİ tarafından ücretsiz bir şekilde yapılacağını belirtti.

“Eski malzemelerin böyle bozuk olduğunu, küflü olduğunu bilmiyordum”

Mahalle sakinlerinden Yunus Peker, “Eski malzemelerin böyle bozuk olduğunu, küflü olduğunu bilmiyordum. Altyapı çalışması yapılınca meydana çıktı. Her şeyi gözümüzle gördük. Yapılan hizmetten, yapılan dolayı çok memnunuz. İnşallah kısa sürede değişim tamamlanacak. Su borularımız patlamadan suya kavuşacağız. Hizmetlerinden dolayı Cengiz Başkana çok teşekkür ederiz. Hizmetlerini hep takip ediyoruz. Çok güzel hizmetler yapıyor. Allah razı olsun kendisinden.”

“Vatandaş olarak hep bu anı bekliyorduk”

Mahalle Muhtarı Erdal Terim, “Şu anda Hanya halkı olarak gayet memnunuz. Çıkan borular zaten gördüğünüz gibi küflü, paslı. Yeni hatlarımız da gayet güzel. Vatandaş olarak hep bu anı bekliyorduk. Büyükşehir sayesinde, Cengiz Başkan sayesinde inşallah güzel içme suyuna kavuşacağız. Şimdiden teşekkür ediyorum.”



23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 12.01.2022 08:25:00 569 0

Tarih: 12.01.2022 08:25
Haberi Sesli Oku
24.04.2025 16:59:00