SARUHANLI - Manisa Merkez Atık Su Arıtma Tesisine kurulan ve tesisin yüzde 30‘luk enerji ihtiyacını karşılayacak olan güneş enerjisi santrali faaliyete geçti. Yıllık 1 milyon 500 bin lira tasarruf sağlanacak.

Gediz ve Bakırçay nehirlerinin temizlenmesi için 80 milyon lira yatırımla hayata geçirilen Manisa Merkez Atık Su Arıtma Tesisine, enerji tasarrufu için 5 milyon 500 bin lira yatırımla güneş enerjisi santrali kuruldu. Yapılan denetimler sonunda güneş enerjisi santralinin mevzuata uygun bir şekilde yapıldığı ve kullanılabilir olduğu tespit edilerek kabul tutanağı imzalandı. Denetime MASKİ Genel Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Hilmi Serkan Emir’in yanı sıra, TEDAŞ ve yüklenici firma yetkilileri katıldı.

Güneş enerjisi santraliyle, Merkez Atık Su Arıtma Tesisinin yüzde 30’luk enerji ihtiyacı karşılanacak. Enerji harcamalarından yılda 1 milyon 500 bin lira tasarruf edilmesi bekleniyor.

Güneş enerji santrali yatırımları devam edecek

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, güneş enerjisi santralinin faaliyete geçtiğini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla tesisimize kazandırdığımız çevre dostu güneş enerjisi santraliyle büyük bir tasarruf sağlayacağız. Burada yaptığımız tasarrufun vatandaşlarımıza hizmet noktasında geri dönüşü olacak. MASKİ olarak güneş enerji santrali yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 9.11.2020 11:40:00 6372 0

Tarih: 09.11.2020 11:40
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00