SARUHANLI - Manisa Merkez Atık Su Arıtma Tesisine kurulan ve tesisin yüzde 30‘luk enerji ihtiyacını karşılayacak olan güneş enerjisi santrali faaliyete geçti. Yıllık 1 milyon 500 bin lira tasarruf sağlanacak.

Gediz ve Bakırçay nehirlerinin temizlenmesi için 80 milyon lira yatırımla hayata geçirilen Manisa Merkez Atık Su Arıtma Tesisine, enerji tasarrufu için 5 milyon 500 bin lira yatırımla güneş enerjisi santrali kuruldu. Yapılan denetimler sonunda güneş enerjisi santralinin mevzuata uygun bir şekilde yapıldığı ve kullanılabilir olduğu tespit edilerek kabul tutanağı imzalandı. Denetime MASKİ Genel Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Hilmi Serkan Emir’in yanı sıra, TEDAŞ ve yüklenici firma yetkilileri katıldı.

Güneş enerjisi santraliyle, Merkez Atık Su Arıtma Tesisinin yüzde 30’luk enerji ihtiyacı karşılanacak. Enerji harcamalarından yılda 1 milyon 500 bin lira tasarruf edilmesi bekleniyor.

Güneş enerji santrali yatırımları devam edecek

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, güneş enerjisi santralinin faaliyete geçtiğini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla tesisimize kazandırdığımız çevre dostu güneş enerjisi santraliyle büyük bir tasarruf sağlayacağız. Burada yaptığımız tasarrufun vatandaşlarımıza hizmet noktasında geri dönüşü olacak. MASKİ olarak güneş enerji santrali yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.



SARUHANLI’DAKİ HİZMETLER TÖRENLE AÇILACAK

Saruhanlı’da Vefat…

Ulaşım Artık Daha Güvenli: Deliçay Yatağında Düzenleme Tamamlandı

Manisa'nın yüksek kesimlerinde kartpostallık kar manzaraları

Saruhanlı Belediyesi’nden 42 Mahalleye Plastik Masa Desteği

İstanbullu öğrenciler Turgutlulu şehit aileleri ve gazileri duygulandırdı

SALİHLİLİ MADEN TEKNİKERİ 35 YILDA İNANILMAZ BİR DOĞALTAŞ KOLEKSİYONUNA SAHİP OLDU

ESTETİK ÖDÜLLERİNDE ÜNLÜ AKINI

İlginç iddia: Ankara'da yaşayan kadın, babasının Trump olduğunu iddia etti, dava açtı

Kontrolden çıkan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Otomobil uçuruma düştü

Genç sürücünün hayatını kaybettiği feci kazanın ardından tren yolu açıldı

Manisa'da terörle mücadele kapsamında 65 kişi tutuklandı

Manisa'da yılbaşı süresince 6 bin 904 personel görev yapacak

Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu

5 araçlı zincirleme trafik kazasında yaralanan sürücü kurtarılmadı

Yem kırma makinesinde çalışma yapan 26 yaşındaki genç şafta takılması sonucu öldü

Saruhanlı trafik kazası: 3 Yaralı

Çalınan koyunlar, jandarma tarafından bulundu

CHP Genel Başkanı Özel, Şehzadeler Belediyesini ziyaret etti

Apartmandan ayakkabı hırsızlığı kameraya yansıdı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 9.11.2020 11:40:00 6524 0
Tarih: 09.11.2020 11:40 Güncelleme: 09.11.2020 11:40
Haberi Sesli Oku