SARUHANLI - Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay, referandum çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Saruhanlı Gençlik Kolları Başkanı Esat Esip ve beraberindeki gençlik kolları üyeleri ile salı pazarını ziyaret eden Gülşah Durbay, vatandaşlara broşür dağıtarak Hayır´a destek istedi. Vatandaşların tek tek elini sıkıp referandum ile ilgili sohbet eden genç başkanlar, "Hayır çıkarsa tüm halkımız kazanacak, Evet çıkarsa yalnızca bir kişi kazanacak, kararımızı ona göre vermemiz gerekiyor." dedi.

Saruhanlı halkının çiftçilik ile geçindiğini belirten Saruhanlı Gençlik Kolları Esat Esip, "Çiftçinin sorunlarını çözmeyenler, burada hangi yüzle Evet için oy isteyecekler merak ediyoruz. Üzümü bile İran´dan ithal eder hale geldik. Bizim çiftçimiz alın terini akıtıp ürününü sürmek için mazota neredeyse 5 TL öderken yat sahipleri bunun yarısından bile daha az bir ücret ile depolarını dolduruyorlar. Bu ekonomik sıkıntı ile boğuşan çiftçilerimiz elbette ki kendilerini bu hale getirenlerden hesap soracaklardır. Bu hesap 16 Nisan sandığıdır ve bunlara verilecek en güzel cevap Hayır olacaktır. dedi.

Bu değişikliğin vatandaşa faydadan çok zarar getireceğini söyleyen İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay ise "yüzde 51 ile seçilen bir Cumhurbaşkanı aynı zamanda partisinin de başında olacak, milletvekillerini belirleyecek, Meclis başkanını belirleyecek, yargı atamalarını yapacak, bakanlar kurulunu yönetecek ve tüm bunları yaparken yüzde 49´u yok sayacak. Biz buna karşı çıkıyoruz. Biz bu ülkenin yönetiminde daha çok insanın daha çok partinin söz sahibi olmasını istiyoruz. Biz seçim barajı düşürülsün, Meclis´te birçok parti kendini temsil etsin diyorken, getirilen bu sistem, az oy alan tüm partileri yok edecek. Bizim buna itirazımız var." Şeklinde konuştu.

Ülkenin ekonomik durumuna da değinen Başkan Durbay, şunları kaydetti; "Ne çiftçimiz ne işçimiz ne de memurumuz hak ettiği paraları kazanabiliyor. Müthiş bir gelir adaletsizliği var. Dünyanın en güzel üzümü burada yetişiyorken bizim İran´dan üzüm ithal ediyor olmamız çiftçimize haksızlıktır. Hâlbuki bizim köylümüz çiftçimiz desteklenmeli, ektiği ürünlerden iyi paralar kazanmalı. Bunları kendine dert edinip ülkeyi refah düzeyine ulaştırmaya çalışacak olanlar ne yazık ki bir başkanlık sevdasına takılmış gidiyorlar. 16 Nisan, ülke sorunları ile değil kendi makam mevkileri ile ilgilenenlere gerekli dersi vereceğimiz bir fırsattır. 16 Nisan´da sandıktan Hayır´ı çıkartıp, ülkemizde halktan önemli hiç bir şeyin olmadığını göstereceğiz. İnanıyorum ki memleketim olan Saruhanlı Türkiye çapında en yüksek oranla Hayır´ın çıkacağı yerlerden birisi olacaktır."



Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 2.03.2017 09:55:20 666 0

Tarih: 02.03.2017 09:55
Haberi Sesli Oku
2.07.2025 13:30:00