Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10481,3%0,02
  • DOLAR

    32,24% 0,21
  • EURO

    34,91% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2429,72% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3883,95% 0,00

Gülgonca'da Velilere Seminer Verildi

Gülgonca

Saruhanlı Gülgonca Anaokulunda öğrenci velilerine Aile içi İletişim” semineri verildi.

SARUHANLI - Saruhanlı Gülgonca Anaokulunda öğrenci velilerine “Aile içi İletişim” semineri verildi.

Uzman Psikolog Soner Gör ve Uzman Pedagog Barış Yılmaz’ın sunumuyla gerçekleşen aile içi iletişim seminerine öğrenci velileri büyük ilgi duydu.

Aile içi iletişimde çocuğa karşı dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler veren Psikolog Soner Gör sunumunda, "Anne ve babaların çocuklarının ilgi ve yeteneklerinden çok hayal ettikleri modele uygun bir çocuk yetiştirme çabası içindeler. Bu amaçla da çocukların kapasitelerini aşarak yüksek bir beklenti içinde onları eğitmeye çalışıyorlar. Bunların sonucunda da bazı pedagojik yanlışlıklar yapılıyor. Anne ve babaların çocuklarına istenilen davranış ve alışkanlıkları kazandırabilmeleri, kendi kendini denetleyen, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen ve kendileriyle barışık, girişimci, problem çözme becerisine sahip birer birey olmalarını sağlayabilmeleri, öncelikle onları tanımaları ve onlarla sağlıkla bir iletişim kurmalarıyla mümkündür" dedi.

İnsanların yaşamları boyunca öğrendiklerinin yüzde 75`nin 0-6 yaş arasında gerçekleştiğine dikkat çeken Pedagog Barış Yılmaz ise, şunları kaydetti:

"Erken çocukluk adı verilen 0-6 yaş arası dönem çocuğun en hızlı geliştiği dönemdir. Beyin gelişiminin büyük bir bölümü 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır. Erken çocukluk dönemindeki deneyimler beynin çalışma biçimi için belirleyicidir. Bu yüzden bu dönemde çocuğun yeterli beslenmesi, etkileşimde bulunabildiği, onun gelişimini destekleyen bir ortamda bulunması gerekmektedir. Erken çocukluk eğitimi insan gelişiminin başlangıç noktasıdır."   



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor