Anahtar Kelimeler: Gülen gözler yardım bekliyor

YAŞAM - Irak´taki mezhep çatışmasından kaçarak Türkiye´ye yerleşen Jaafar ailesinin 4 yaşındaki kızı Fatma, kan kanserine karşı savaş veriyor. Aile, bir yandan kızlarını hayatta tutmak için uğraşırken, diğer yandan da geçim derdiyle boğuşuyor.

Balıkesir´deki Iraklı ailenin dramı göz yaşartıyor. Bir süre önce TOKİ konutlarına yerleşen Iraklı Jaafar ailesi bir yandan hastalıkla mücadele ederken, diğer yandan da geçim sıkıntısı içinde hayatta kalmaya çalışıyor. Şifayı önce Hindistan ve Beyrut´ta arayan aileye komşuları sahip çıkıyor. 

Jaafar ailesinin komşusu Ayla Küçükduran, "Fatma kanser tedavisi görüyor. Aşıları varmış sürekli vurdurulması gereken, daha önce de ilik nakli olmuş. Havası iyi diye Türkiye´ye gelmişler. Maddi durumları iyi değil. Bizler elimizden geldiği kadar yardım ediyoruz, ama bizim de imkanlarımız dar. Tedavi masraflarını devlet karşılamıyormuş, çocuğunun rahatsızlığının derecesi yüzde 80´miş. Hiçbir sosyal güvenceleri yok ve yardım alamıyorlar. Her hafta Atatürk Devlet Hastanesi´ne aşı için götürüyorlar. Parasını ceplerinden veriyorlar. Atatürk Devlet Hastanesi´nde görevli doktor, küçük Fatma´ya yaptığı muayene sonrasında yazdığı raporda aşının yapılmasının hasta için hayati önem taşıdığını belirtmiş. Onların da Irak´ta aileleri sırayla para gönderiyormuş. İş istiyorlar iş" dedi.

Baba Hayder İssa Jaafar, Irak´ta bilgisayar mühendisi olduğunu belirterek, "Bağdat şehrindenim. Eşimin ismi Fadisad, 2 kızım var. Büyük kızımın adı Meis, diğer kızımın adı Fatma. Fatma 4 yaşında kan kanser oldu. Hindistan´a 3 kere gittik. Sonra Beyrut´a Amerikan Hastanesi´ne gittik. Burada benden ilik alınarak kızıma naklettiler, 5 ay boyunca müşahade altında kaldık. Böylece ameliyat süreci bitmiş oldu. Doktorlar bize bundan böyle havası temiz yerde yaşamamızı tavsiye edince Türkiye´ye geldik. Doktorlar 5 sene boyunca özenle bakılmasını söyledi. Eğer 5 sene içinde herhangi bir rahatsızlık olmazsa hastalığın Fatma´yı terk edeceğini söylediler. Doktorlar kızım için bir tedavi programı hazırladılar. Bu program için de temiz hava, sağlıklı beslenme verildi. Irak´ın iklimi ve havası kirli olduğundan yaşayamazdık. Irak´tan çıkmamızda 2 sebep vardı. Ben Şii mezhebindendim ve eşim Sünni idi. Beni Sünni bir kadınla evlendiğim için ölümle tehdit ettiler. İkinci sebep ise kızım Fatma´nın rahat hayat sürmesiydi. Benim ilk çocuğum da kızımla aynı hastalığa sahipti ve 6 aylıkken ölmüştü. Ben de bunun için çok korktum. Kızımın iyileşmesi için yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.



Yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Başkan Öküzcüoğlu yılın en başarılı ilçe belediye başkanı seçildi

Dezavantajı gruplara devlet güvencesi

Saruhanlı'da vefat...

Kayıp Kadın Aranıyor

Kaçak kazıya jandarmadan suçüstü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Kaçak tütün operasyonu

Manisa’da otomobil elektrik direğine çarptı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

19 yıl hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı

Özgür Özel’den Muharrem Ekici’ye Sene-i Devriyesinde Anlamlı Anma

Saruhanlı Belediyesi 2026' Yılının İlk Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Akhisar’da'da feci kaza: İşçiler asansör boşluğuna düştü

Saruhanlı'daki açılışta konuşan Özgür Özel: "Artık bu kutuplaşmadan çıkmamız lazım"

Midibüsün çarptığı genç kadın yaşamını yitirdi

Manisa’da Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Salihli’nin yıldız judocuları il birinciliğinde madalyaları topladı

Özgür Özel Saruhanlı'da

CHP Genel Başkanı Özel: "Suriye'deki istikrarsızlığın kimseye faydası yok"

Midibüsün çarptığı yaya hayatını kaybetti

Kayıp Elif olayında yeni gelişme: Gözaltına alınan sevgili ve arkadaşı adli kontrolle serbest kaldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 10.01.2016 11:02:58 648 0
Tarih: 10.01.2016 11:02 Güncelleme: 10.01.2016 11:02
Haberi Sesli Oku

Yaşam

Yaşam Haberleri