Anahtar Kelimeler: Gülen gözler yardım bekliyor

YAŞAM - Irak´taki mezhep çatışmasından kaçarak Türkiye´ye yerleşen Jaafar ailesinin 4 yaşındaki kızı Fatma, kan kanserine karşı savaş veriyor. Aile, bir yandan kızlarını hayatta tutmak için uğraşırken, diğer yandan da geçim derdiyle boğuşuyor.

Balıkesir´deki Iraklı ailenin dramı göz yaşartıyor. Bir süre önce TOKİ konutlarına yerleşen Iraklı Jaafar ailesi bir yandan hastalıkla mücadele ederken, diğer yandan da geçim sıkıntısı içinde hayatta kalmaya çalışıyor. Şifayı önce Hindistan ve Beyrut´ta arayan aileye komşuları sahip çıkıyor. 

Jaafar ailesinin komşusu Ayla Küçükduran, "Fatma kanser tedavisi görüyor. Aşıları varmış sürekli vurdurulması gereken, daha önce de ilik nakli olmuş. Havası iyi diye Türkiye´ye gelmişler. Maddi durumları iyi değil. Bizler elimizden geldiği kadar yardım ediyoruz, ama bizim de imkanlarımız dar. Tedavi masraflarını devlet karşılamıyormuş, çocuğunun rahatsızlığının derecesi yüzde 80´miş. Hiçbir sosyal güvenceleri yok ve yardım alamıyorlar. Her hafta Atatürk Devlet Hastanesi´ne aşı için götürüyorlar. Parasını ceplerinden veriyorlar. Atatürk Devlet Hastanesi´nde görevli doktor, küçük Fatma´ya yaptığı muayene sonrasında yazdığı raporda aşının yapılmasının hasta için hayati önem taşıdığını belirtmiş. Onların da Irak´ta aileleri sırayla para gönderiyormuş. İş istiyorlar iş" dedi.

Baba Hayder İssa Jaafar, Irak´ta bilgisayar mühendisi olduğunu belirterek, "Bağdat şehrindenim. Eşimin ismi Fadisad, 2 kızım var. Büyük kızımın adı Meis, diğer kızımın adı Fatma. Fatma 4 yaşında kan kanser oldu. Hindistan´a 3 kere gittik. Sonra Beyrut´a Amerikan Hastanesi´ne gittik. Burada benden ilik alınarak kızıma naklettiler, 5 ay boyunca müşahade altında kaldık. Böylece ameliyat süreci bitmiş oldu. Doktorlar bize bundan böyle havası temiz yerde yaşamamızı tavsiye edince Türkiye´ye geldik. Doktorlar 5 sene boyunca özenle bakılmasını söyledi. Eğer 5 sene içinde herhangi bir rahatsızlık olmazsa hastalığın Fatma´yı terk edeceğini söylediler. Doktorlar kızım için bir tedavi programı hazırladılar. Bu program için de temiz hava, sağlıklı beslenme verildi. Irak´ın iklimi ve havası kirli olduğundan yaşayamazdık. Irak´tan çıkmamızda 2 sebep vardı. Ben Şii mezhebindendim ve eşim Sünni idi. Beni Sünni bir kadınla evlendiğim için ölümle tehdit ettiler. İkinci sebep ise kızım Fatma´nın rahat hayat sürmesiydi. Benim ilk çocuğum da kızımla aynı hastalığa sahipti ve 6 aylıkken ölmüştü. Ben de bunun için çok korktum. Kızımın iyileşmesi için yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 10.01.2016 11:02:58 490 0

Tarih: 10.01.2016 11:02
Haberi Sesli Oku

Yaşam

Yaşam Haberleri
26.04.2025 09:13:00