SAĞLIK - Doç. Dr. Gülfem Ece Terek, gribe yakalanıldığında dinlenmenin şart olduğunu ifade ederek, ´Kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız. Bağışıklığımızı güçlendirmek için beslenmemize, uykumuza dikkat etmemiz gerekiyor´ dedi.

Bayraklı Belediyesi, İzmir Üniversitesi (İÜ) işbirliği ile gripten korunma yollarının anlatıldığı bir konferans düzenledi. Konferansta konuşmacı olarak katılan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi´nden Doç. Dr. Gülfem Ece Terek, vatandaşların kalabalık ortamlardan uzak durması gerektiğini söyledi. Gribe yakalanıldığında dinlenmenin şart olduğunu ifade eden Dr. Terek, "Bu hastalıktan korunmak için kış döneminde kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız. Bağışıklığımızı güçlendirmek için yediğimize, içtiğimize, uykumuza dikkat etmemiz gerekiyor. Eğer kendimizi korumak istiyorsak belli mevsimsel geçişleri yaşamadan örneğin ekim-kasım aylarında aşılanabiliriz. Bu son derece önemli.

Risk grubundaysak örneğin; 65 yaş üstü kalp, akciğer, böbrek hastalıklarımız, solunum sistemlerine ait problemlerimiz varsa yine aşılanmamız gerekiyor. Diyabetsek aşılanmamız mutlaka gerekiyor. Bunun yanı sıra altı aylıktan büyükse çocuk yaş grubundan da aşı yapmak mümkün. Ama 6 aydan küçükse örneğin gebeliğin ilk üç ayında ise bireyi aşılamak doğru değil. Bağışıklık sistemini güçlendiren ek gıdalarla bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıktan uzak durmaya çalışabiliriz" dedi.

GRİBE YAKALANDIĞINDA NE YAPMAK GEREKİYOR?
Gribe yakalananlara tavsiyelerde bulunan Doç. Dr. Gülfem Ece Terek, sözlerine şöyle devam etti:
"Peki grip olduysak ne yapmalıyız? Örneğin ateşimiz 38-39 derecelere çıktı. Ciddi şekilde halsizlik ve yorgunluk hissettik. Bu durumda mümkünse evde istirahat etmemiz gerekiyor. Bu durumda aşırı bitkinlik ve yorgunluk neticesinde günlük aktivitemizi yerine getiremeyeceğiz. Sıcak şeyler içerek yatak istirahatiyle ortalama 7 ile 10 gün içerisinde iyileşiyoruz. Ama buna eklenen bağışıklık sistemini etkileyen bir faktör varsa diyabet, kronik kalp hastalığı, kronik şeker, akciğer hastalıkları gibi. Hele bir de buna nefes darlığı gibi bir de süreç ekleniyorsa, bunlara ek olarak bulantı ishal kusma tabloları da varsa vakit geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekiyor."



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 28.01.2016 09:07:21 608 0

Tarih: 28.01.2016 09:07
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00