MANİSA - Manisa´da doğuştan görme engelli 39 yaşındaki Mehmet Ali Kıvrak, İstanbul Rehabilitasyon Merkezinden aldığı Santral Operatörü eğitimi ile hayatını değiştirdi. Evli ve 3 çocuk babası Kıvrak 11 yıldır çalıştığı hastanede her gün 2 binin üzerinde telefona cevap vererek hem hasta yakınlarına hem de hastane çalışanlarına sesiyle yol gösteriyor. 
Manisa´da yaşayan ve Merkezefendi Devlet Hastanesinde santral operatörü olarak çalışan görme engelli 39 yaşındaki Mehmet Ali Kıvrak hafızasındaki binin üzerinde numarayla hem hastane personeline hem hastalara hem de hasta yakınlarına hizmet veriyor. 18 yaşına kadar okula gidemeyen Kıvrak, 1997 yılından 2006 yılına kadar kaldığı İstanbul Rehabilitasyon Merkezinde hem eğitim aldı hem de hayatını değiştiren bir kursa katılarak kimseye muhtaç olmadan çalışmaya başladı. Santral Operatörlüğü kursu ile iş sahibi olan Kıvrak 11 yıldır Yunusemre ilçesindeki Merkezefendi Devlet Hastanesi santralinde sesiyle insanlara yol gösteriyor.
Günde 8 saat çalışan ve ortalama 2-3 binin üzerinde telefona bakan Kıvrak, "Merkezefendi Devlet Hastanesi santralinde 11 yıldır çalışmaktayım. Binin üzerinde telefon numarası hafızamda ezberimde bulunuyor. Ezberleyerek çalışınca işimde daha aktif oluyorum. Doğuştan görme engelliyim. 18 yaşıma kadar okumadım. 18 yaşımda İstanbul Rehabilitasyon Merkezine gittim ve ondan sonra çalışma hayatına atıldım. 2006 yılından beridir burada çalışıyorum. Bu aradaki süreçler de o kadar kolay olmadı. Bu yere gelmek o kadar kolay olmadı. Çok sıkıntı çektiğim zamanlar oldu. Hafızamda binin üzerinde numara var. Daha verimli olmak için ezber yapmak güzel oluyor. Bu işin zorlukları da var ama işi severek yaparsan hiçbir zorluğu yok. Zaman zaman yoğun olduğunda zorlanıyoruz ama işimizi severek yapıyoruz. Günde 8 saat çalışıyorum. Günde ortalama 2-3 bin tane telefona bakıyoruz. Bu sayı her gün değişiyor. Kurum içinden kurum dışından ortalama 2-3 bin telefona cevap veriyoruz. İstanbul Rehabilitasyon Merkezinde Santral Operatörlüğü kursuna katılarak sertifika aldım" dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi Kurtuluş Mahallesi’nde Sathi Kaplama Çalışmalarını Sürdürüyor

Manisa’nın Gururu Milli Sporcular Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

Saruhanlı Devlet Hastanesinden Dünya KOAH Gün

Saruhanlı Belediyesi Sosyal Yardım Faaliyetlerine Devam Ediyor

Belediyeden mahallelerde yol çalışması Saruhanlı

Paşaköy'den transfer bombası

Saruhanlı'nın Doğa Severleri Pazar gününe hazırlanıyor

Manisalı kuaförler Uşak'tan 3 kupa ile döndü

51 yıl hapis cezası olan firari Yunusemre’de yakalandı

MCBÜ öğrencisi Toker, milli takıma altın madalya getirdi

Manisa'da avcı tarafından vurulan çoban hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Gürle’de yılların altyapı sorunu çözüldü

Okul müdürü, voleybol maçında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Yerel Basında Dijital Dönüşümün Merkezi Manisa olacak

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 27.01.2018 13:27:10 612 0
Tarih: 27.01.2018 13:27 Güncelleme: 27.01.2018 13:27
Haberi Sesli Oku