MANİSA - Manisa´da doğuştan görme engelli 39 yaşındaki Mehmet Ali Kıvrak, İstanbul Rehabilitasyon Merkezinden aldığı Santral Operatörü eğitimi ile hayatını değiştirdi. Evli ve 3 çocuk babası Kıvrak 11 yıldır çalıştığı hastanede her gün 2 binin üzerinde telefona cevap vererek hem hasta yakınlarına hem de hastane çalışanlarına sesiyle yol gösteriyor. 
Manisa´da yaşayan ve Merkezefendi Devlet Hastanesinde santral operatörü olarak çalışan görme engelli 39 yaşındaki Mehmet Ali Kıvrak hafızasındaki binin üzerinde numarayla hem hastane personeline hem hastalara hem de hasta yakınlarına hizmet veriyor. 18 yaşına kadar okula gidemeyen Kıvrak, 1997 yılından 2006 yılına kadar kaldığı İstanbul Rehabilitasyon Merkezinde hem eğitim aldı hem de hayatını değiştiren bir kursa katılarak kimseye muhtaç olmadan çalışmaya başladı. Santral Operatörlüğü kursu ile iş sahibi olan Kıvrak 11 yıldır Yunusemre ilçesindeki Merkezefendi Devlet Hastanesi santralinde sesiyle insanlara yol gösteriyor.
Günde 8 saat çalışan ve ortalama 2-3 binin üzerinde telefona bakan Kıvrak, "Merkezefendi Devlet Hastanesi santralinde 11 yıldır çalışmaktayım. Binin üzerinde telefon numarası hafızamda ezberimde bulunuyor. Ezberleyerek çalışınca işimde daha aktif oluyorum. Doğuştan görme engelliyim. 18 yaşıma kadar okumadım. 18 yaşımda İstanbul Rehabilitasyon Merkezine gittim ve ondan sonra çalışma hayatına atıldım. 2006 yılından beridir burada çalışıyorum. Bu aradaki süreçler de o kadar kolay olmadı. Bu yere gelmek o kadar kolay olmadı. Çok sıkıntı çektiğim zamanlar oldu. Hafızamda binin üzerinde numara var. Daha verimli olmak için ezber yapmak güzel oluyor. Bu işin zorlukları da var ama işi severek yaparsan hiçbir zorluğu yok. Zaman zaman yoğun olduğunda zorlanıyoruz ama işimizi severek yapıyoruz. Günde 8 saat çalışıyorum. Günde ortalama 2-3 bin tane telefona bakıyoruz. Bu sayı her gün değişiyor. Kurum içinden kurum dışından ortalama 2-3 bin telefona cevap veriyoruz. İstanbul Rehabilitasyon Merkezinde Santral Operatörlüğü kursuna katılarak sertifika aldım" dedi.



Kemiklidere’de Yağış Mağduriyetine Büyükşehir Desteği

Saruhanlı Ülkü Ocakları İftar Programına Yoğun Katılım

Salih Dede Türbesi’nde Bakım ve Onarım Çalışmaları Tamamlandı

Sarıçam Mahallesi’ne Çok Amaçlı Hizmet Binası

Saruhanlı Belediyesi Özel Sporcuları İlçeyi Gururla Temsil Etmeye Hazırlanıyor

Genel Sağlık-İş Sendikası Manisa Şubesi’nden Saruhanlı’da Anlamlı Etkinlik

ÇALTEPE MAHALLESİ’NDE GÖNÜLLER AYNI SOFRADA BULUŞTU

Saruhanlı'da vefat...

MHP İlçe Başkanı Ulu’dan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş’a Ziyaret

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Anlamlı İftar Programı

Halitpaşa Mahallesi’de Göçüğe Anında Müdahale

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Anlamlı İftar Buluşması

Kumçay’ın Debisi Zirveyi Gördü!

Başkan Cıllı Sosyal Medyadaki Çağrıya Duyarsız Kalmadı

Nuriye Mahallesi’ne Güvenlik Kamerası Sistemi Kuruldu

Yağışlar Bereket Getirdi

Yapılan Köprüyle Mesafe Kısaldı, Üretici Rahatladı

Başkan Cıllı 7 Eylül İlkokulu Öğrencileriyle Buluştu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Oflu Hoca Başkan Cıllı ile Buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 27.01.2018 13:27:10 668 0
Tarih: 27.01.2018 13:27 Güncelleme: 27.01.2018 13:27
Haberi Sesli Oku