Anahtar Kelimeler:
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, görme engelli 82 yaşındaki Hüseyin Omak, açlık ve sefaletle pençeleştiği dağ başındaki kulübesinde hayatta kalma savaşı veriyor.

Görme engelli amcanın sefalet içindeki dramı

İki yıl önce Ayvalık’ta Cennet Tepesi eteklerinde hazineye ait arazide 82 besiciye ait ağılların yıkılmasının ardından eski Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in talimatıyla yaptırılan tek göz odalı kulübede yaşayan görme engelli kimsesiz adamın dramı yürek burkuyor. 30 Mart seçimlerinin ardından göreve gelen mevcut Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve ekibinin ilçede yoksullara her ay dağıtılan aceze yardımlarını kesmesiyle tek gelir kaynağından da olan yaşlı adama, bölgede çobanlık yapan hayvan sahipleri ekmek veriyor. 

30 Mart seçimleri öncesinde Ayvalık Belediye Başkanı olan Hasan Bülent Türközen döneminde yaklaşık 300 ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşa 175’er lira dağıtıldığını, bu sayede kendisinin de karnını doyurabildiğini anlatan 82 yaşındaki Hüseyin Omak, kendisine yarenlik eden 6 kuzuyla tek göz odalı elektriksiz kulübede yaşıyor. Yıllardır banyo bile yapamadığını ve bu yüzden ayağının tabanında pislikten kangren oluştuğunu anlatan Omak, eski başkanın ısrarına rağmen yaşadığı ovayı terk etmek istemediğini ve bu belediye bünyesindeki Yaşlılar Barınma Evi’ne gitmediğini kaydetti.

6 AYDIR KURU EKMEKLE BESLENİYOR
Omak, “Eskiden 175 lirada yardım alıyordum. Bu parayla ilçe merkezine inen bir çoban arkadaşıma üç-bel kuruş verip ihtiyacım olanları aldırtabiliyordum Ancak son 6 aydır cebimde hiç para olmadığı için bunu yapamıyorum. 6 aydır boğazımdan bir lokma sıcak yemek geçmedi. Çoban arkadaşların getirdikleri kuru ekmeklerle karnımı doyurmak zorundayım. Allah onlardan razı olsun. Eğer bu çobanlar olmasaydı açlıktan çoktan ölmüştüm” dedi. 



Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 23.09.2014 18:43:15 876 0

Tarih: 23.09.2014 18:43
Haberi Sesli Oku
7.04.2025 14:05:00