GÖRDES - Gördes İlçe Nüfus Müdürlüğünde çipli kimlik kartları başvuruları başladı. Manisa´nın Gördes İlçe Nüfus Müdürü Ahmet Cengiz, yaptığı açıklamada, yeni çipli kimlik kartı başvurularını, 2 Ocak´tan itibaren almaya başladıklarını söyledi.
Vatandaşların yeni kimlik kartına yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Cengiz, "Yeni kimlik kartlarından dolayı müdürlüğümüzde yoğunluk yaşanmaya başlandı. Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartlarının 10 yıllık kullanım süresi bulunuyor."
Yeni kimlik kartlarıyla tam olarak güvenliğin sağlanacağını vurgulayan Cengiz, şöyle konuştu:
"Çipli yeni kimlik kartı ile güvenli kimlik doğrulaması yapılabilecektir. Sahtecilikten kaynaklanan vatandaş mağduriyeti önlenecek ve e-devlet kapsamında sunulan hizmetlere internetin bulunduğu her yerde kimlik kartı ile erişilebilecek. Kimlik kartı, vize muafiyeti olan ülkelere yapılacak seyahatlerde pasaport yerine seyahat belgesi olarak kullanılabilecektir. Başvuru esnasında parmak ve el ayası biyometrik verilerinin hassasiyetle alınması ayrıca başvuru sırasında kanuni süresi içerisinde yapılan doğum bildirimleri hariç vatandaşlarımızdan her kimlik kartı için 16 TL değerli kağıt ücreti tahsil edilmekte. 15 yaşını tamamlamayanlardan biyometrik veri alınmayacak olup velilerinin talebi halinde kimlik kartı fotoğraflı olarak düzenlenebilecektir. Kimlik kartlarında kan grubunun olmasını isteyenlerden sağlık kuruluşlarından alınan kan grubunu belirleyen belge gerekmektedir. Doğum, kayıp veya tahribat sebebi ile kullanılamayacak durumda olması nedeni ile yapılan kimlik kartı başvurusunda, yeni kart düzenleninceye kadar 15 gün geçerli olabilecek geçici kimlik belgesi düzenlenebilecektir."
Yeni kimlik kartlarının başvuru sırasında belirtilen adrese PTT kargo ile teslim edileceğini dile getiren Cengiz, "Vatandaşın elinde mevcut nüfus cüzdanları, değiştirilmesini zorunlu kılan haller dışında, geçerlidir. Kimlik kartının kaybı halinde Alo 199 numaralı çağrı merkezine bildirilmesi ve en kısa sürede nüfus müdürlüğüne yeni kimlik kartı başvurusunda bulunması gerekmektedir." dedi.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 20.01.2017 16:01:37 523 0

Tarih: 20.01.2017 16:01
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00