Anahtar Kelimeler: Gördes Yazar vefat

Gördesli Yazar Esen Yel vefat etti
Türk Edebiyatında kara mizah eserleriyle tanınan ve Esen Yel ismini kullanan Gördesli Yazar Abdullah Esen, 82 yaşında vefat etti.
Birçok dalda eseri bulunan, 'Özgürlük Perisi', 'Zıkkımın Peki', 'Adını Çocuklar Koysun' isimli hikayeleri ile tanının, roman, senaryo ve makale yazıları da bulunan Gördesli Yazar Abdullah Esen (Esen Yel), 29 Şubat'ta Gördes’te 82 yaşında vefat etti. Yazarın cenaze namazı, Gördes’in Kıranköy mahallesinde Cuma namazına müteakip kaldırılacak.
Esen Yel kimdir?
1942 yılında Manisa'nın Gördes ilçesinde doğmuştur. Öğretmenliğe 1961'de Balıkesir’in Savaştepe İlköğretim Okulu'nda başlayan Esen Yel, dört yıl ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra askere gitti. Askerlik dönüşü eğitim hayatına dönüş yapan yazar İstanbul Eğitim Enstitüsü'nde Türkçe bölümünü bitirdi. Esen Yel, 1975'te devletteki görevinden ayrılmış ve özel okullarda öğretmenlik yapmaya başladı. Yazar 1975-1988 yılları arasında İstanbul Özel Marmara Lisesi'nde, 1988-1998 yılları arasında da Özel Üsküdar Fen Lisesi'nde edebiyat öğretmenliği yaptı. 1998'de sağlık sorunları nedeniyle öğretmenlikten ayrılan yazar, 2000'de İstanbul'dan İzmir'in bir köyüne, ardından da Gördes’e taşındı.
'Özgürlük Perisi', 'Zıkkımın Peki', 'Adını Çocuklar Koysun', 'Polyanna' adlı öykü kitapları dışında 'Bir Demokrasi Sakız Çiğniyor' adlı roman, 'Bir Dünya Masalı' adlı oyun, 'Umutlar da Solar' adlı senaryo kitapları bulunan Esen Yel'in Yenigün, Yenihalkçı, Açık Gazete, Özgür Haber gibi gazetelerinin yanı sıra Şirince, Felsefeekibi, Yersizyurtsuz, Yazımhane, Anafilya gibi İnternet sitelerinde de yazıları yayınlandı. Yazar, Türk Yazarlar Sendikasının üyesiydi.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 1.03.2024 11:25:00 1142 0

Tarih: 01.03.2024 11:25
Haberi Sesli Oku

Güncel

Güncel Haberleri
26.04.2025 09:13:00