Anahtar Kelimeler: Gördes Yazar vefat

Gördesli Yazar Esen Yel vefat etti
Türk Edebiyatında kara mizah eserleriyle tanınan ve Esen Yel ismini kullanan Gördesli Yazar Abdullah Esen, 82 yaşında vefat etti.
Birçok dalda eseri bulunan, 'Özgürlük Perisi', 'Zıkkımın Peki', 'Adını Çocuklar Koysun' isimli hikayeleri ile tanının, roman, senaryo ve makale yazıları da bulunan Gördesli Yazar Abdullah Esen (Esen Yel), 29 Şubat'ta Gördes’te 82 yaşında vefat etti. Yazarın cenaze namazı, Gördes’in Kıranköy mahallesinde Cuma namazına müteakip kaldırılacak.
Esen Yel kimdir?
1942 yılında Manisa'nın Gördes ilçesinde doğmuştur. Öğretmenliğe 1961'de Balıkesir’in Savaştepe İlköğretim Okulu'nda başlayan Esen Yel, dört yıl ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra askere gitti. Askerlik dönüşü eğitim hayatına dönüş yapan yazar İstanbul Eğitim Enstitüsü'nde Türkçe bölümünü bitirdi. Esen Yel, 1975'te devletteki görevinden ayrılmış ve özel okullarda öğretmenlik yapmaya başladı. Yazar 1975-1988 yılları arasında İstanbul Özel Marmara Lisesi'nde, 1988-1998 yılları arasında da Özel Üsküdar Fen Lisesi'nde edebiyat öğretmenliği yaptı. 1998'de sağlık sorunları nedeniyle öğretmenlikten ayrılan yazar, 2000'de İstanbul'dan İzmir'in bir köyüne, ardından da Gördes’e taşındı.
'Özgürlük Perisi', 'Zıkkımın Peki', 'Adını Çocuklar Koysun', 'Polyanna' adlı öykü kitapları dışında 'Bir Demokrasi Sakız Çiğniyor' adlı roman, 'Bir Dünya Masalı' adlı oyun, 'Umutlar da Solar' adlı senaryo kitapları bulunan Esen Yel'in Yenigün, Yenihalkçı, Açık Gazete, Özgür Haber gibi gazetelerinin yanı sıra Şirince, Felsefeekibi, Yersizyurtsuz, Yazımhane, Anafilya gibi İnternet sitelerinde de yazıları yayınlandı. Yazar, Türk Yazarlar Sendikasının üyesiydi.



Saruhanlı’da 12. Sınıf Öğrencileri İçin Anlamlı İftar Buluşması

Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

PRESTİJ CADDELERİ IŞIL IŞIL OLDU

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 1.03.2024 11:25:00 1402 0
Tarih: 01.03.2024 11:25 Güncelleme: 01.03.2024 11:25
Haberi Sesli Oku

Güncel

Güncel Haberleri