Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9427,27%-0,06
  • DOLAR

    38,45% 0,10
  • EURO

    43,67% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4059,20% -0,98
  • Ç. ALTIN

    6651,81% 0,00

GÖRDES SALUR MAHALLESİNDE DÜZENLENEN GELENEKSEL KÖY HAYRINA BİNLERCE KİŞİ KATILDI

GÖRDES SALUR MAHALLESİNDE DÜZENLENEN GELENEKSEL KÖY HAYRINA BİNLERCE KİŞİ KATILDI

GÖRDES SALUR MAHALLESİNDE DÜZENLENEN GELENEKSEL KÖY HAYRINA BİNLERCE KİŞİ KATILDI

GÖRDES SALUR MAHALLESİNDE DÜZENLENEN GELENEKSEL KÖY HAYRINA BİNLERCE KİŞİ KATILDI

ADİL AKA - Gördes ilçesine bağlı Salur Mahallesi Geleneksel Köy Hayrına binlerce kişi katıldı. Dev kazanlarda pişirilen çorba, mantı, güveç, keşkek, helva ve salata katılımcılara ikram edildi.

Nüfusunun tamamının zeytincilikle geçindiği 'Zeytin Diyarı' olarak bilinen Gördes Salur Mahallesi köy hayrı, bölgede bulunan hafız ve mevlithanların okuduğu ilahi ve Kuranı Kerim ile başladı. 50 yıldır köy hayrının yapıldığını anlatan Salur Mahallesi Muhtarı İbrahim Emre,”Gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı, hayır etkinliğimizin hazırlanmasında emeği geçen, katkı sağlayan ve teşrif ederek bizleri onurlandıran herkese şükranlarımı sunuyorum”dedi.

Bu kültürün bizden sonra da gelecek kuşaklara aktararak, devam edeceğini, Salur mahallesi sakinlerinin birbirleriyle olan bağlarını güçlendirmek ve geleneksel değerleri yaşatmak olduğunun altını çizen Muhtar Emre, ”Köy hayrımız yıllardır devam eden önemli bir kültürel miras. Paylaşmayı ve dayanışmayı güçlendiriyor. Yardımlaşma ve paylaşım duygularını canlı tutma amacını taşıyor”dedi.

Salur Mahallesi Geleneksel Köy Hayrına Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke, Gördes E. Belediye Başkanı Muhammed Akyol, Ak Parti İlçe Başkanı Veli Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun Çelik, Gördes Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çiftçi, Gördes Tapu Müdürü Zeynel Tekin, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar çevre köylerin sakinleri ve binlerce kişi katıldı. 

 



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor