SARUHANLI - Saruhanlı Kaymakamlığı tarafından organize edilerek Büyükbelen İlkokulu tarafından hazırlanan 26 Mart Orman Haftası” etkinliği ve Gönül Elçileri” projesi kapsamında ağaç dikim töreni düzenlendi.

Saruhanlı`nın Büyükbelen Mahallesi'nde gerçekleştirilen kutlamalara Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aytekin Yaralı, Saruhanlı Orman İşletme Şefi Burak Polat, Büyükbelen Mahallesi Sakinleri, Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.

Törende, Büyükbelen İlkokulu Müdürü Hakan Aytar, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında; "Ülkemizde ormanların korunması ve ağaçlandırma işleri Cumhuriyet döneminde ele alınarak, eski adıyla Tarım ve Orman Bakanlığı kurulmuştur. Her ilde Valiler başkanlığında bir kurul ormanların yetiştirilmesi ve korunması için kararlar alır ve uygular. Her yıl Mart ayı içinde bir hafta orman haftası bayramı olarak kutlanır. 27 Mart tarihi ise tüm dünyada ve ülkemizde Dünya Orman Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu programı hazırlamamızda bize destek veren başta Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Aytar'ın konuşmasının ardından, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Nuri Güncan'da Gönül Elçilerinin” faaliyetlerini içeren bir konuşma yaptı.

Öğrencilerin şiirler okuyup, halk oyunları gösterileri ve piyes sunmasının ardından, günün anısına Protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından Büyükbelen Atış poligonu alanına 150 adet fıstık çamı ağacı dikildi.

Törene katılanlara, Büyükbelen mahallesi kadınları tarafından hazırlanan gözleme ve ayran ikram edildi. 



Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 26.03.2015 14:59:47 1672 0

Tarih: 26.03.2015 14:59
Haberi Sesli Oku
9.04.2025 15:41:00