GÖLMARMARA - MASKİ Genel Müdürlüğü, Gölmarmara ilçesine bağlı Ozanca Mahallesinde 10 kilometrelik içme suyu hattı döşeme çalışmasını tamamladı. Mahalle Muhtarı Gürsel Tan ve mahalle sakinleri yeni hattan içme suyu tüketmeye başladıklarını ifade ederek, artık MASKİ sayesinde evlerinde arıtma kullanmalarına gerek kalmadığını vurguladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yaptığı alt ve üstyapı yatırımları ile yapılmaz denilen hizmetleri bir bir hayata geçiriyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Gölmarmara’nın Ozanca Mahallesinde de alt ve üstyapı çalışması gerçekleştiriliyor. Mahallede 10 kilometrelik içme suyu hattı döşeme çalışması tamamlanırken 14 kilometrelik kanalizasyon hattı döşeme çalışmasında ise sona yaklaşıldı. Mahallede 70 bin metrekarelik üstyapı işi ise devam ediyor.

Eski hattın yarattığı sorunlar MASKİ’yle son buldu

Yıllar önce döşenen eski içme suyu hattının ardından yaklaşık 5 aydır yeni hattan su tüketmeye başladıklarını ifade eden Mahalle Muhtarı Gürsel Tan ve mahalle sakinleri Mahmut Tur ile Kasım Dumandağ, MASKİ sayesinde sağlıklı suya kavuştuklarını söyledi. Mahalle meydanında kurulan eski ve yeni içme suyu borularının yer aldığı sergideki malzemeleri gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Eski hatta sürekli patlak yaşandığını belirten vatandaşlar, yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Yeni altyapı malzemeleri çok güzel, dayanıklı”

Mahalle Muhtarı Gürsel Tan, “İçme suyu hattımızdaki çalışmalar bitti. Kanalizasyon hattımız ise döşenmeye devam ediyor. İçme suyumuz eskiden azdı. Altyapımız çok eskiydi. Borularımız küflü ve paslıydı. Evimize arıtma takmak zorunda kalıyorduk. Suyumuz artık çok güzel. Vatandaşlar da çok memnun. Artık arıtma ihtiyacı duymuyoruz. Yapılan çalışma çok güzel. Çalışma nedeniyle başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Yeni altyapı malzemeleri çok güzel, dayanıklı. Hat döşeneli aşağı yukarı 5 ay oldu. Hiç patlak yaşanmadı.”

“Artık 24 saat kesintisiz suyumuz akıyor”

Mahalle sakinlerinden Mahmut Tur, “Eskiden mahallemizde su sorunu vardı. Borularımız hep patlıyordu. Büyükşehir sayesinde borularımız değişti. Suyumuz sağlıklı hale geldi. Artık 24 saat kesintisiz suyumuz akıyor. Şu an her şey çok güzel.”

“Altyapımız dört dörtlük oluyor”

Bir diğer mahalle sakini Kasım Dumandağ, “Altyapımız dört dörtlük oluyor. Sıfırlanıyor. Çok güzel, çok memnunuz. Eski hattımız haftada 4-5 kez patlıyordu. Şimdi hiçbir sorun yok. Ekipler de çok güzel çalışıyor. Cengiz Başkandan çok memnunuz.”



Saruhanlı’da Jandarmadan firari hükümlüye bağ evinde operasyon

Usulsüz rapor iddiası ile eski başhekim gözaltına alındı

Mahallenin kabusu olan avukat 40 araca zarar verdi

Uyuşturucu operasyonu

5 gündür kayıp olarak aranan 15 yaşındaki Berk, ölü bulundu

Gülşah Durbay Yoğun Bakıma Alındı

Saruhanlı Belediyesi’nden Engelli Vatandaşlara Akülü Tekerlekli Sandalye Desteği

SARUHANLI’DA VEFAT…

MANİSA KÖPRÜBAŞI’NDA DOĞALGAZ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Eski arkadaşların alkolü mekandaki kavgası cinayetle sonuçlandı: 1 ölü

Evin bahçesinde ölü halde bulundu

Traktöre çarpmamak için manevra yaptı, devrilen kamyonette yaralandı

Genç kızın hayatını kaybettiği evde siyanür tespit edildi

Silahlı kavgada 1 kişi yaralandı

Kanalizasyonda cenin bulundu

Devrilen traktörün altında kalan kadın yaralandı

Manisa Muaythai Takımı madalyalara ambargo koydu

BYD'ye tahsis edilen fabrika sahasında yeller esiyor

Geleceğin tapu teknikerlerine Kaymakam Dalak’tan mesleki rehberlik

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Büyükşehir, Saruhanlı’da Temiz Çevre için Görev Başında… İşletmeye Cezai işlem uygulandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 26.01.2022 14:24:00 907 0
Tarih: 26.01.2022 14:24 Güncelleme: 26.01.2022 14:24
Haberi Sesli Oku