Gölmarmara'da köylüler bu kez depremzedeler için fırınlarını yaktı

GÖLMARMARA - Gölmarmara ilçesindeki kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar, depremzedeler için fırınlarını yakarak ekmek pişirdi. Vatandaşların yaptığı 5 bin ekmek, Hatay'ın Samandağ ilçesindeki depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde mağdur olan vatandaşlar için Gölmarmara'ya bağlı kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar seferber oldu. Ayni yardımın yanı sıra evlerinin fırınlarını depremzedeler için yakan vatandaşlar, hayırseverlerden temin edilen ve kendi depolarında bulunan unla ekmek pişiriyor. Ekşi mayadan yapılan ve 15 gün boyunca bayatlamadan durabilen ekmekler, yine vatandaşlarca paketlenerek deprem bölgesine ulaştırılmak üzere Gölmarmara Kaymakamlığı İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na teslim ediliyor. Burada toplanan ekmekler Gölmarmara Belediyesi koordinasyonunda deprem bölgesine ulaştırılıyor. Ekmek yapılan kırsal mahallelerden biri olan Tiyenli'nin mahalle muhtarı Osman Gürtekin, depreme çok üzüldüklerini ve ellerinden geleni yapmak için 7 gün 24 saat hazır olduklarını söyledi. Şu an mahallesinde 20 hanede ekmek yapıldığını aktaran Gürtekin, günlük ortalama 150 ekmek üretip deprem bölgesine ulaştırılmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na teslim ettiklerini ifade etti.

5 bin ekmek Hatay'a gönderildi, Afşin'e aşevi yapılıyor

Yardımlarla ilgili bilgi veren Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, kırsal mahallerde yaşayan vatandaşlar tarafından yapılan yaklaşık 5 bin köy ekmeğini Hatay'ın Samandağ ilçesine gönderdiklerini söyledi. Gölmarmara'nın depremzedeler için seferber olduğunu vurgulayan Başkan Öz, Gölmarmara Kaymakamlığı ve belediye olarak Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine de aşevi yapımına başladıklarını, kısa süre içerisinde sıcak yemek çıkaracaklarını belirtti.



Alaşehir'deevde yangını: 1 kişi hayatını kaybetti

Yağış bereketi barajı doldurdu… Balıkçının yüzü güldü!

OKUL GÜVENLİĞİ, DİSİPLİN VE VELİ SORUMLULUĞU HAKKINDA GENEL TALİMAT VE DUYURU

SARUHANLI’DA EĞİTİM VE GÜVENLİK MASAYA YATIRILDI

Magnesia FK'nın yıldız golcüsü Yasin Deniz Er Galatasaray'da!..

Polis memurunun kızı babasına ait silahla kendini vurdu

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 9.02.2023 12:38:00 0
Tarih: 09.02.2023 12:38 Güncelleme: 09.02.2023 12:38
Haberi Sesli Oku