Anahtar Kelimeler: 0

Afyonkarahisar’daki Patlama…

GÖLMARMARA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

 

GÖLMARMARA - Afyonkarahisar’da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden onbaşı Emrah Aral’ın (25) Manisa’nın Gölmarmara İlçesindeki evinde yas var.

 

Alınan bilgiye göre, 1 aylık asker olduğu öğrenilen Emrah Aral’ın şehit olduğu haberi memleketine ulaştı. Şehidin yakınları, şehidin ailesinin oturduğu eve Türk bayrağı astı. İlçe halkı taziye ziyareti için şehit ailesinin evinde toplandı.

 

Askere gitmeden önce Gölmarmara’da Vekil öğretmenlik yaptığı öğrenilen Emrah Ural’ın şehit olduğu haberi babası Reşat Ural’a bildirilmezken, oğlunun yaralı olduğu yönünde bilgilendirilen baba, fenalaştığı için Devlet Hastanesinde müşahede altında tutuluyor.

 

Şehidin amcası Hasan Aral, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada yeğeni Emrah’ın Ramazan bayramından 10 gün önce askere gittiğini belirterek, şunları anlattı;

 

“Samsun’a askere gitmişti. 31 Ağustos Cuma günü yemin töreninden sonra Afyonkarahisar’daki yeni birliğine gelmiş. Kendisi Matematik öğretmeniydi. Askerliğini bitirip, görevine başlamayı hayal ediyordu. Bundan dolayı dağıtım iznini bile kullanmadı. Afyonkarahisar’a geleli 3 gün olmuş, 3 günlük askerin cephanelikte işi ne? Biz bunu anlayamıyoruz. Olay gece saat 21:15’te olmuş. Bu askerin mesaisi kaçta bitiyor. Biz bu olayın kaza olmadığını düşünüyoruz.”

 

Şehit Onbaşı Emrah Aral’ın diğer amcası Salih Aral ise, Emrah’ın şehit olduğuna dair kendilerine resmi bir haber iletilmediğini, haberi televizyonlardan öğrendiklerini kaydetti.

 

Şehidin babasının yüksek tansiyon hastası olduğunu, bu nedenle oğlunun şehit olduğunu ona haber veremediklerini anlatan Aral, şu bilgileri verdi;

 

“Babası oğlunun yaralı olduğunu ve hastanede tedavi altında olduğunu biliyor. Babası fenalaştı. Şehidin ikizi olan kız kardeşi Ebru da fenalaştı, hastaneye kaldırıldı. Annesi Emine de haberi alınca bayıldı, evde baygın yatıyor. Geçen hafta Emrah’ın yemin töreni vardı. Babasına törene gidecek misin? diye sordum. Oda bana ‘Param yok, gidemeyeceğim’ dedi. Acımız büyük.”

 

Şehidin en küçük amcası Rıdvan Aral da Matematik öğretmeni olan Emrah’ın KPSS’den 85 puan aldığını ve atanmayı beklediğini söyledi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Nefes borusuna mandalina kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

Ferdi Zeyrek davası: Sanıklar suçlamaları reddetti

Manisa'ya Türkiye'de 6'ncı Adli Toksikoloji Laboratuvarı yetkisi

Büyükbelen Yolunun İhalesi 7 Ocak 2026’da

Manisa GSB Kadın Voleybol Takımı Türkiye ikincisi oldu

1 kişinin öldüğü kazada belediye başkanının oğlu da ağır yaralandı

Sahte içki operasyonu: 2 bin 850 litre etil alkol ele geçirildi

Motosiklet kazasında ölü sayısı 2'ye çıktı

Yolcu minibüsü devrildi: 7 yaralı

Kavga değil adeta meydan muharebesi: Taş, sopa ve silah kullanıldı, 1 kişi yaralandı

Gündem yaratacak iddia: Memura 30 bin TL'lik seyyanen zam teklifi geri çekildi

Yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu

Park halindeki otomobil küle döndü

Alkolün etkisi ile araçta sızdı, vatandaşlar hayatından endişe etti

Kaybolan çocuk için arama çalışmaları başlatıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Şehzadeler Belediyesi’nden Başkan Gülşah Durbay’ın Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama

Saruhanlı Belediyesi’nden Kırsal Yollara Dokunuş

Turgutlu Belediyespor Takımları Bu Hafta İç Sahada

Vali Özkan, TEKNOFEST’te Dereceye Giren MCBÜ Takımlarını Misafir Etti

MCBÜ mühendislikte Avrupa Ligine adını yazdırdı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
6.09.2012 21:28:43 817 0
Tarih: 06.09.2012 21:28 Güncelleme: 06.09.2012 21:28
Haberi Sesli Oku