Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    34,08% 0,21
  • EURO

    38,06% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2845,78% 0,60
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,00

Gökçe Mahallesinin Adı "Gökçeköy" Olarak Değiştirildi

Gökçe Mahallesinin Adı

Saruhanlı İlçesine bağlı bin 425 nüfuslu "Gökçe" mahallesinin adı, mahalle sakinlerinden gelen talep üzerine Saruhanlı Belediye Meclisi´nin kararıyla, "Gökçeköy" olarak değiştirildi.

SARUHANLI/GÖKÇEKÖY - Saruhanlı İlçesine bağlı bin 425 nüfuslu "Gökçe" mahallesinin adı, mahalle sakinlerinden gelen talep üzerine Saruhanlı Belediye Meclisi´nin kararıyla, "Gökçeköy" olarak değiştirildi.
Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Gökçe" mahallesi isminin daha önceki tapu kayıtları ve resmi evraklarda "Gökçeköy" olarak yazılı olduğunu, bu nedenle mahalle sakinlerinin resmi iş ve işlemlerinde çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını belirtti.
Söz konusu sorunun çözümü için mahallenin isminin değiştirilmesi yönünde vatandaşlardan talep geldiğini ifade eden Yaralı, konuyu Belediye Meclisi gündemine taşıdıklarını dile getirerek şunları kaydetti;
"Nisan ayı meclis toplantımızda Gökçe Mahallesi isminin "Gökçeköy" olarak değiştirilmesine ilişkin madde, Belediye Meclisimizde oy birliğiyle kabul edildi. Bu konu Manisa Valiliği tarafından da onaylandı. Böylece mahallemizin adı, "Gökçeköy" oldu. Halk arasında da her zaman "Gökçeköy" olarak anılan mahallemizde isim karmaşasından kaynaklanan sorun çözüldü. Hayırlı olsun."
Öte yandan 12 Eylül askeri darbesinin ardından "etnik çağrışım yaptığı" ileri sürülerek adındaki "Çerkez" ifadesi "Yeni" ile değiştirilen Yeniosmaniye mahallenin ismi belediye meclisi kararıyla geçen yıl yeniden "Çerkez Osmaniye" olarak değiştirilmiş, Valilik tarafından onaylanmıştı.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor