MANİSA - Manisa Valiliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tarım Artı Organizasyon işbirliğinde düzenlenen 1. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Anemon otelde paydaş kuruluşların katılımı ile başladı. 
Cumartesi günü açıklanacak olan zirve sonuç bildirgesine yönelik çalıştay faaliyetleri bugün başlarken, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi düzenlenen zirveyi değerlendirdi.
Çebi açıklamasında, “Bir strateji belgesini mutlaka oluşturmamız gerekiyor. Bunun için de bir eylem planının hazırlanması lazım. Eylem planının kısa, orta ve uzun vadede Manisa’da neler yapmamız gerektiğini hangi metotları izleyerek nasıl bir sonuca varmalı ve bu sonuçta da tabiî ki Manisa’nın tarımsal potansiyelini de göz önüne alarak gelir seviyesini en süt seviyeye çekebilmek için ne tür çalışmalar yapmalıyız. Tüm bunların tartışılacağı 3 gün boyunca konuşulacağı ve sonuçlarının deklare edileceği bir toplantı yapıyoruz” dedi.
Yapılan çalışmanın öncelikle bir svot analizi olduğunu kaydeden Çebi, “Burada tarımsal açıdan avantajlarımız ve dezavantajlarımız nelerdir? Fırsatlarımız nelerdir? Kısıtlarımız nelerdir? Bunların hepsi ortaya çıkacak ve buların sonucuna göre de bir eylem planı hazırlanacak. Bu hazırlanacak olan eylem planında da bizlere yol gösterecek. Elimizde bir belge olacak. Uzun vadede bir strateji belgesi hazırlamış olacağız. Buna göre de tüm çalışmalarımızı yapacağız. Yaptığımız çalışmalar da bakanlığımızın strateji belgesine uygun hazırlanacak. Ayrı bir politika yürütmeyeceğiz. Manisa’nın neler yapması gerektiğini, fırsatlarının neler olduğunu yatırımcı geldiği zaman nelere yatırım yapması gerektiğini, kısıtlamaların neler olduğunu sıkıntıları yatırımcının önüne sunacağız ve önünü açacağız bunu yaparken üreticimizin de önünü açacağız. Üretici bir ürün üretirken neye karar vermesi gerektiğine ışık tutacağız. Bizim belgemize göre üreticiler kendini yönlendirecek ve ona göre karar verecek.
Çebi son olarak şunları söyledi:
“Çalıştayımıza, çiftçi örgütleri, kooperatifler, birlikler, ticaret odaları, ticaret ve sanayi odaları, tarım borsaları, araştırma enstitüleri, üniversite, tarım bakanlığı, tarımla ilgili bakanlıklar var. 32 masada 5 ayrı kategoride yaklaşık 400 kişi bu çalıştaya katılıyor. Bunun yanı sıra kendiliğinden katılanlarla birlikte çalıştayımız 450 kişinin katılımı ile gerçekleştiriliyor.”
3 gün sürecek olan çalıştay boyunca Manisa’daki tarım, gıda ve hayvancılık faaliyetleri hakkında geniş çaplı bir envanter oluşturularak Manisa tarımının yol haritası çıkarılmış olacak. Çalıştayın sonuç bildirgesi Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ın da katılımıyla 10 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan toplantı ile kamuoyuyla paylaşılacak.



MCBÜ mühendislikte Avrupa Ligine adını yazdırdı

Gördes’te yem yüklü tır devrildi: 1 yaralı

MCBÜ’de 300 öğrenciden "Karsu - Zaman" işaret dili performansı

MCBÜ'den Mesleki Eğitim Zirvesi'ne önemli katkı

Köprübaşı'nda kış çileği 200 TL'den alıcı buluyor

Ahşap evde çıkan yangında 85 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Karavanda çıkan yangın ormana sıçradı

Bir kadın ormanlık alanda darbedildi

Motosiklet ile traktör çarpıştı: 1 ölü

Kanalizasyonda bulunan ceninin kime ait olduğunu polis çözdü

Otomobil devrildi: 1 ölü

Köprü demirlerine çarpan araç hurdaya döndü: 1 ölü, 3 yaralı

Otomobil evin duvarına çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Feci kaza: Tıra arkadan çarpan otomobildeki 4 kişi hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

MCBÜ’de "Engelsiz matematik destek programı" tanıtıldı

SARUHANLI’DA ARAZİ YOLLARINDA SATHİ KAPLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ev yangınında içeride mahsur kalan 1 kişi hayatını kaybetti

YOKSULLUKLA MÜCADELEDE DAYANIŞMANIN GÜCÜ MASAYA YATIRILDI

Ferdi Zeyrek Vakfı, kırsal bölgelerde yaşayan çocuklar için kışlık kıyafet destek kampanyasını başlattı

Karbonmonoksit zehirlenmelerine kış uyarısı: "Baş ağrısı bile ihmal edilmemeli"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 8.05.2014 18:04:27 595 0
Tarih: 08.05.2014 18:04 Güncelleme: 08.05.2014 18:04
Haberi Sesli Oku