Son Dakika

TARIM - Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce  ?Gıda Kontrol Görevlisi Kursu? başlatıldı. 08-12 ve 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında iki hafta süreyle devam edecek olan kursa 17 İlçe Müdürlüğünde görevli toplam 120 personel katılıyor.

İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen etkinliğin ilk gününe Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, İl Müdür Yardımcısı Metin Öztürk, Gıda ve Yem Şube Müdürü Hakan Kırmızı ile kursiyerler katıldı.

Kursun açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Hasan Çebi; ?2010 yılında çıkan 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanunu 2011 yılının Aralık ayında uygulamaya girmiş ve bu yasayla birlikte gıdanın tüm kontrol ve denetim görevi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına verilmiştir. Bu Kanunun amacı, gıda ve yem güvenilirliğini, halk sağlığı, bitki ve hayvan sağlığı ile hayvan ıslahı ve refahını, tüketici menfaatleri ile çevrenin korunması da dikkate alınarak korumak ve sağlamaktır.

Bizim bu kurstaki asıl amacımız, tarladan sofraya kadar olan gıda zincirini tamamen kontrol altına almak ve denetimini sağlamaktır. Sağlık ve güvenli gıdayı ürettirmek ve güvenilir bir şekilde tüketicilerimize ulaştırmaktır. Bu çalışmaların bir parçası olma yolunda siz katılımcılarımızı uzmanlaştırmak için bu kursu açmış bulunmaktayız? dedi.

Kurs sonunda katılımcıların sertifikalandırılacağını belirten İl Müdürü Çebi; ?Beş günlük kursun sonunda almış olduğunuz eğitim neticesinde sahada görev alacaksınız. Denetim yapmak sadece ceza kesmek anlamına gelmez. Önce öğretmeniz gerekmektedir. Yönlendirmeniz gerekmektedir. Bizim amacımız sadece ceza kesmek değildir. Çıkan mevzuatları vatandaşlarımıza aktarmak, gerekli uyarıları yapmak, sonrasında ise buna rağmen yasal çerçevenin dışında hareket edenler olur ise bu kapsamda cezai yaptırımları uygulamaktır.

Vermiş olduğumuz Gıda Kontrol Görevlisi Kursunun hayırlı olmasını diliyor önümüzdeki dönemde yapacağınız çalışmalarınızda başarılar diliyorum? dedi.

İki ayrı grupta on gün sürecek olan eğitimlerde kursiyerlere Eğitim Koordinatörleri Ziraat Mühendisi İlknur Funda Dönmez ve Veteriner Hekim Dr. Defne Bacınoğlu, Veteriner Hekim Selma Sıdal, Gıda Mühendisleri Ersin Dündar, Nasuf Kara, İbrahim Gümüş, Ziraat Mühendisleri İmran Arslan, Sibel Sürüm, Beytül Özen Akdemir Murat Arslan ve Kimya Mühendisi Oya Doğan tarafından; 5996 Sayılı Kanun, 5326 sayılı Kanun ve ceza uygulamaları, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik ve Prosedürler, Hijyen Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Kayıt ve Onay Yönetmeliği, Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrolüne İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik,  Türk Gıda Kodeksine dayanılarak yayımlanan Yönetmelikler ve Tebliğler,  et ve süt teknolojisi, ithalat ve ihracat uygulamaları ile sertifikasyon işlemleri, risk esaslı denetim prosedürü ve uygulamaları, mikrobiyolojik, mikotoksin, pestisit, dökme dondurulmuş ürünlerden numune alma hakkında teorik bilgiler, numune alma usul ve esasları, numune alma aletlerinin kullanımı, Temel HACCP Prensipleri ve Tetkik gibi konularda bilgi verilecektir.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 10.08.2016 14:54:44 480 0

Tarih: 10.08.2016 14:54

Haberi Sesli Oku