MANİSA - MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, kök hücre, kan ve organ bağışını teşvik amacıyla Akhisar’da düzenlenen ‘Hayata Umut Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı. Bir hasta yakını olarak deneyimlerini paylaşan Başaran, bir hayat kurtarmak için tüm Manisalıları bağış yapmaya davet etti.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Şehnaz Başaran, Akhisar’da kök hücre, kan ve organ bağışını teşvik için düzenlenen ‘Hayata Umut Konferansı’na katıldı. Kök hücre, kan ve organ bağışına dikkat etmek için gerçekleştirilen konferansta konuşmacı olarak yer alan MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, kızı İlayda Başaran’ın tedavi süreci ile ilgili deneyimlerini dinleyiciler ile paylaştı. Konferansta, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Kan ve Kök Hücre Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Savaş, Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ayhan Dinçkan, Manisa Kan bağışı Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal ve Ulucami Mahalle Muhtarı Proje Sorumlusu Nesime Şakrak da konuşma yaptı. Konferansta Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Uğur Başkal da yer aldı.

“Lütfen kök hücre ile ilgili donör olun”

Önemli ve anlamlı bir sosyal sorumluluk projesinin hayata geçirildiğine dikkat çeken Genel Müdür Başaran, “Benim buraya asıl gelme nedenim MASKİ Genel Müdürü kimliğimden ayrı olarak bir anne olmam. Hem de lösemi teşhisi konmuş ve kök hücre nakli olmuş bir çocuğun annesiyim. 9 Ocak’ta kızıma lösemi teşhisi kondu. İlayda gerçekten çok güçlü bir genç kadın. Tüm gücü ve olgunluğuyla her şeyi birlikte, el ele atlattık. Aradan geçen zorlu bir süreç sonrasında, bir gün doktorumuza kontrole gittiğimizde yüzünde tarif edemediğim bir mutluluk gördüm. Doktorumuz bize uygun kök hücre bulunduğunu söyledi. Yaşadığımız mutluluğu hiçbir şekilde tarif etmem mümkün değil.  18 Temmuz’da da kök hücre nakli yapıldı. Tedavi sürecimiz çok iyi bir şekilde devam ediyor” dedi. Yapılan bağışların önemine de dikkat çeken Başaran, “Lütfen kök hücre ile ilgili donör olun. Bir kan alma işlemi ile bunu yapabiliyorsunuz. Orada bekleyen insanları asla unutmayın” diyerek konuşmasını noktaladı.



Paşaköy zoru başardı: 0-3

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Bosch Car Service BK Karaoğlu: Güvenli Sürüşün ve Kaliteli Hizmetin Adresi

Başkan Cıllı, Başkan Durbay'ı Misafir Etti

KÖPRÜBAŞI BELEDİYE BAŞKANI FATİH TAŞLI BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR

13 yaşındaki kayıp kız çocuğu bulundu

Saruhanlı Belediyesi Can Dostlara Sahip Çıktı

Beste Makinası Gülperi Öztürk’ten Yeni Tekli: “İncilerin Mi Dökülür”

Traktörün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Devrilen traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti

CHP Genel Başkanı Özel memleketi Manisa’da konuştu

Düğün konvoyunda direksiyon hakimiyetini kaybeden araç şarampole yuvarlandı; 1 ölü 4 yaralı

Buldan'dan İzmir’e dönen tur midibüsü şarampole yuvarlandı; 2 ölü 31 yaralı

13 yaşındaki kız çocuğu kayboldu

Yağmur kazayı da beraberinde getirdi: 1 bebek öldü, 5 kişi yaralandı

Akhisarlı pedallar Alanya’da zirveye tırmandı

Kamyonet ile otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

Şarampole devrilen kamyonetin sürücü yaşama tutunamadı

İzmir’de havalimanı personel servisi devrildi: 5 yaralı

SARUHANLI'da 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 21.09.2019 11:14:00 4130 0
Tarih: 21.09.2019 11:14 Güncelleme: 21.09.2019 11:14
Haberi Sesli Oku