Anahtar Kelimeler: GENÇLER BİLGİ YARIŞMASI' DÖKTÜ

MANİSA - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kültür ve Sanat Yarışmaları adı altında düzenlenen Gençlerarası Bilgi Yarışması Manisa İl Birinciliği heyecanla gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kültür ve Sanat Yarışmaları adı altında düzenlenen Gençlerarası Manisa İl Birinciliği Bilgi Yarışması 75. Yıl Gençlik Merkezi'nde düzenlendi.

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen yarışma, 14-17 ve 18-25 yaş aralığındaki gençlerin katılımıyla iki kategoride gerçekleştirildi. Yarışmada 213 öğrenci genel kültür, tarih, edebiyat, coğrafya, vatandaşlık, güncel konular, görsel sanatlar, müzik, sayısal mantık, spor kültürü konularında yarıştı. Gençler, kendilerine yöneltilen sorulara doğru cevap vermek için kıyasıya yarıştı. 71 grubun katılımıyla gerçekleştirilen bilgi yarışmasında 14-17 yaş grubunda Akhisar Gençlik Merkezi grup birincisi oldu. 18-25 yaş grubunda ise 75. Yıl Gençlik Merkezi grup birincisi oldu. 14-17 yaş grubunda ikinci Akhisar Gençlik Merkezi olurken, üçüncü Kula Gençlik Merkezi oldu. Yarışmalar sonunda dereceye giren birinci gruba 600 TL, ikinciye 400 TL ve üçüncüye 200 TL ödül verildi. Grup birincisi olan gençler, şubat ayında Manisa’da düzenlenecek olan bölge yarışmasında Manisa'yı temsil edecek. Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, yaptığı açıklamada, "Bakanlığımız tarafından düzenlenen bilgi yarışmaları sayesinde kültür ve sanat konusunda potansiyel yeteneklere sahip olan gençlere bu yeteneklerini sergileme şansı sunuluyor. Bu yarışmalarda kültürel değerlerimize ağırlık verildiği için gençlerimiz kültürümüzü benimsemektedirler. Bakanlığımızın gençlerimiz için uygulamış olduğu bu projeler sayesinde genç kardeşlerimiz sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirme fırsatı bulmaktadırlar. Bu yarışmaya katılan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Dereceye giren ve bölge finallerinde ilimizi temsil edecek olan genç kardeşlerime başarılar dilerim" dedi.



Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

PRESTİJ CADDELERİ IŞIL IŞIL OLDU

Manisa Şampiyonu Öğrencilerden İlçe Millî Eğitim Müdürü Aguş’a Ziyaret

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 23.01.2023 16:57:00 1198 0
Tarih: 23.01.2023 16:57 Güncelleme: 23.01.2023 16:57
Haberi Sesli Oku