MANİSA - Manisa´da müşteri gibi girdikleri bir cep telefonu dükkanından cep telefonu çalarak kaçmaya çalışan Afgan uyruklu hırsızın peşine düşen dükkan sahibi genç adam, uzun bir kovalamacanın ardından hem suçluyu yakaladı hem de bir çetenin çökertilmesini sağladı. Hırsızlık anı ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. 
Manisa´nın Şehzadeler ilçesi Cumhuriyet Bulvarındaki cep telefonu satılan bir işyerinde yaşanan hırsızlık girişimi Manisa´da onlarca hırsızlığın faili olarak aranan Afgan çetenin sonu oldu. İşyeri sahibi 22 yaşındaki Arafat Kaplan´ın dikkati ve uzun süren kovalamacanın sonunda çökertilen Afgan çete üyesi 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yaşanan hırsızlık olayının 30 Ekim tarihinde meydana geldiğini anlatan işletme sahibi Arafat Kaplan, ?Dükkanın arkasında elimde iş vardı onunla ilgileniyordum. O sırada içeriye 3 Afgan uyruklu vatandaş girdi. Bir tanesi telefon kılıfıyla beni oyalıyordu, biri arkama diğeri de vitrine doğru geçti. Alışveriş bahaneydi hırsızlık yoluna çıkmışlar. O esnada onlardan şüphelendim. Ben de bir adım geri gelerek onları topladım. Onlar da bir şey alamayacaklarının farkına vararak dükkandan çıkıp gittiler. Daha sonra ben dışarıda aracımın camını siliyordum bir tanesi yolun karşısındaydı. O esnada onlar beni fark etmedi ama ben onları fark ettim. Biri içeriye girip vitrindeki telefonu alarak hızlıca koşmaya başladı ben de arkasından koşmaya başladım ve Ulupark´ın orada yakaladım. Onu alıp dükkana getirdim. Telefonu da çıkarıp cebinden verdi. Ondan sonra polisi aradık ve onlar gelerek Afgan genci aldı. Diğer iki arkadaşı da karşıdan dükkanı gözetliyormuş. Komşu esnaflar da onları fark ederek alıp buraya getirdiler. Biz de o esnada polisi arayarak gerekeni yaptık. Onları da emniyete verdik? dedi.
Bu arada Afgan çetenin giyim ve cep telefonu mağazalarından daha önce de hırsızlık olayları gerçekleştirdikleri incelenen güvenlik kameraları görüntüleriyle tespit edildi. Emniyetteki sorgularının ardından 3 Afgan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 7.11.2017 08:01:48 0
Tarih: 07.11.2017 08:01 Güncelleme: 07.11.2017 08:01
Haberi Sesli Oku