Son Dakika

SARUHANLI - Saruhanlılı genç girişimci Muğla Üniversitesi Seracılık bölümünde öğrendiği mesleğini Saruhanlı da yaparak yılda dekara ortalama 20 ton ürün alır hale geldi.

Girişimci Baturalp Gür (22), Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin bu sektörle hiçbir ilgisinin olmadığını ancak kendisinin üniversiteyi seracılık bölümünde okuyarak merak sardığını bu nedenle severek bu mesleği başladığını söyledi.

Üniversiteden mezun olduktan sonra memleketine dönmesinin ardından eğitimini aldığı mesleği burada sürdürmeye karar verdiğini ifade eden Gür, 6 ay önce Hacırahmanlı mahallesinde devraldığı 3,6 dekarlık serada ilk denemelerini yaptığını kaydetti.

Çok iyi verim aldıklarını vurgulayan Gür, serasını daha da geliştirerek ürün çeşidini çoğaltacağını belirtti.

Serasından 600 metrekarede salatalık, bin 500 metrekarede salkım domatesi, bin 500 metrekarede ise biff domates yetiştirerek toplam 3,6 dekar alanda seracılık yaparak bu tesiste yılda iki sezon ürün yetiştirdiğini her sezonda dekar başı 20 ton domates, 15 ton da salatalık elde ettiğini ifade etti.

Organik olarak yetiştirdikleri ürünlerin satışının çok iyi olduğunu ifade eden Gür, yetiştirdiği ürünlerini yakın çevresindeki hal ve pazarcılara satarak tükettiğini belirtti.

Gür, ayrıca 600 metrekare açık alanda jelepon cinsi turşuluk acı biber de yetiştirdiğini kaydetti.

Serada incelemelerde bulunan Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, 3,6 dekarlık domates ve salatalık serası İlçede örnek bir tesis olduğunu belirterek, gençlerimizden bu tür yatırım yapmak isteyenlere her konuda destekçi olacaklarını söyledi.

Okur, “Genç girişimci kardeşimiz Baturalp işsiz gezen gençlerimize örnek olacak bir işi başarmıştır. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” Dedi. 



Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

DEMREMİN MERKEZ ÜSSÜ IŞIKLAR MAHALLESİ MUHTARI, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Saruhanlı’da engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

Otomobil şarampole devrilip takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

İki katlı ev yangında küle döndü: Karı-koca dumandan etkilendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
5.07.2014 19:27:27 1259 0
Tarih: 05.07.2014 19:27 Güncelleme: 05.07.2014 19:27
Haberi Sesli Oku