SARUHANLI - Saruhanlılı genç girişimci Muğla Üniversitesi Seracılık bölümünde öğrendiği mesleğini Saruhanlı da yaparak yılda dekara ortalama 20 ton ürün alır hale geldi.

Girişimci Baturalp Gür (22), Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin bu sektörle hiçbir ilgisinin olmadığını ancak kendisinin üniversiteyi seracılık bölümünde okuyarak merak sardığını bu nedenle severek bu mesleği başladığını söyledi.

Üniversiteden mezun olduktan sonra memleketine dönmesinin ardından eğitimini aldığı mesleği burada sürdürmeye karar verdiğini ifade eden Gür, 6 ay önce Hacırahmanlı mahallesinde devraldığı 3,6 dekarlık serada ilk denemelerini yaptığını kaydetti.

Çok iyi verim aldıklarını vurgulayan Gür, serasını daha da geliştirerek ürün çeşidini çoğaltacağını belirtti.

Serasından 600 metrekarede salatalık, bin 500 metrekarede salkım domatesi, bin 500 metrekarede ise biff domates yetiştirerek toplam 3,6 dekar alanda seracılık yaparak bu tesiste yılda iki sezon ürün yetiştirdiğini her sezonda dekar başı 20 ton domates, 15 ton da salatalık elde ettiğini ifade etti.

Organik olarak yetiştirdikleri ürünlerin satışının çok iyi olduğunu ifade eden Gür, yetiştirdiği ürünlerini yakın çevresindeki hal ve pazarcılara satarak tükettiğini belirtti.

Gür, ayrıca 600 metrekare açık alanda jelepon cinsi turşuluk acı biber de yetiştirdiğini kaydetti.

Serada incelemelerde bulunan Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, 3,6 dekarlık domates ve salatalık serası İlçede örnek bir tesis olduğunu belirterek, gençlerimizden bu tür yatırım yapmak isteyenlere her konuda destekçi olacaklarını söyledi.

Okur, “Genç girişimci kardeşimiz Baturalp işsiz gezen gençlerimize örnek olacak bir işi başarmıştır. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” Dedi. 



Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

Saruhanlı'da Elektrik Kesintisi...

Entübe edilmişti... Hastaneden Gülşah Durbay ile ilgili yeni açıklama!

Saruhanlı Belediyesinden Mahallelere Plastik Masa Desteği

Yapay zekanın "dijital Türkiye" yolunda lokomotif güç olması bekleniyor

Anne-kıza 2 yıl arayla kalp kapağı ameliyatı

Altınordu’da hedef ilk galibiyet

Uyuşturucu taciri jandarmadan kaçamadı

İsrail'in rahat durmaya niyeti yok: Lübnan'ı bir kez daha vurdular

Aren bebeği ölesiye darp eden caninin yargılanmasına devam edildi

İntihar sanılan olayda ‘miras' cinayeti çıktı: Anne, baba ve ağabeyini öldürüp intihar süsü verdi

Dehşete düşüren olayda baba ve oğlu tutuklandı

Sandalyede otururken bıçaklanarak öldürülmüştü: 17 yaşındaki sanığa 20 yıl hapis

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
5.07.2014 19:27:27 1233 0
Tarih: 05.07.2014 19:27 Güncelleme: 05.07.2014 19:27
Haberi Sesli Oku