9285,26%2,81
34,49% 0,10
36,41% 0,19
2956,69% 0,74
4955,48% 0,56
Gelinlik sektörüne kalifiye eleman
Egeli Hazır Giyim İhracatçılarından Gelinlik Sektörüne Kalifiye Eleman Projesi
MODA - Türkiye´nin gelinlik üretiminin yüzde 70´ini tek başına gerçekleştiren İzmir, Gelinlik sektöründe daha katma değerli üretim ve ihracat için güçlerini birleştirdi. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Gelinlik sektörünün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla ?Gelinlik ve Abiye Sektörü Ara Elemanlarının Üretim ve Tasarım Yetkinliklerinin Geliştirilmesi Projesi?ni hayata geçirdi.
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve İzmir Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğinde yürütülecek proje İzmir Kalkınma Ajansı´nın Mesleki Eğitim Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek 21 proje arasına girmeyi başardı. İZKA projeye yüzde 90 finansal destek sağlayacak.Sözleşmesi imzalanan proje ile EİB´nin İZKA finansal desteğiyle yürüttüğü projelerinin sayısı 6´ya yükselecek.
İzmir´de bu yıl 10. Kez düzenlenen IF Wedding Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı´nın itici gücüyle İzmir´in gelinlik, damatlık ve abiye sektöründe Türkiye´nin başkenti olma özelliğini güçlendirdiğini belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, gelinlik sektörünün en büyük ihtiyaçlarından birinin kalifiye ara eleman olduğunu, bu ihtiyaca cevap verecek bir projeyi İzmir Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğinde, İzmir Kalkınma Ajansı´nın Hibe Destek Programı ile hayata geçireceklerini kaydetti.
Gelinlik sektörünün katma değerli bir sektör olduğuna işaret eden Kızılgüneşler, ?Giyim üretim teknolojileri alanında altyapıya sahip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri ve mezunları ve bu teknik altyapıya sahip bireyler arasından seçeceğimiz kursiyerleri İzmir Olgunlaşma Enstitüsü´nün üretim ve tasarım atölyelerinde 5 ay sürecek gelinlik ve abiye üretim, dikim teknikleri ve moda tasarımı eğitimi verilecek. Eğitimin tamamlanmasıyla birlikte, programı başarıyla tamamlayan kursiyerler gelinlik ve abiye sektörüne entegre edilecek. Bu sürece Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olarak liderlik edeceğiz. 700´ün üzerindeki ihracatçı üyemizin mesleki eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere firmalarında staj ve akabinde istihdam imkanı sağlanmasına öncülük edeceğiz? şeklinde konuştu.
Girişimciler KOSGEB ile buluşturulacak
Gelinlik ve Abiye Sektörü Ara Elemanlarının Üretim ve Tasarım Yetkinliklerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında projenin bir amacının da başarılı kursiyerlerden kendi işini kurmak isteyenleri doğru kaynaklara yönlendirmek olduğunuaktaran EHKİB Başkanı Kızılgüneşler, kursiyerlerden kendi işini kurmak isteyenler için KOSGEB işbirliğinde KOSGEB Girişimcilik Desteklerine yönelik bilgilendirme toplantıları düzenleyeceklerini, kursiyerleri girişimcilik için teşvik edeceklerini sözlerine ekledi.
Mesleki Eğitim Mali Destek Programına 111 proje başvurdu
İzmir Kalkınma Ajansı´nın Mesleki Eğitim Mali Destek Programına 111 proje başvurusu geldi. Konusunda uzman bağımsız değerlendiriciler ve değerlendirme komitesi üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler ve Yönetim Kurulu´nun onaylamasının ardından 21 proje asıl başarılı projeler listesinde, 14 proje ise yedek başarılı projeler listesinde olmak üzere toplam 35 proje başarılı bulundu. Programa ayrılan toplam kaynak tutarı 10.000.000 TL olarak belirlenirken değerlendirmeler sonucunda asil listede yer alan 21 projenin talep ettikleri toplam destek tutarının 9 milyon 671 bin 519,85 TL olduğu görüldü.