Gelinlik sektörüne kalifiye eleman 

Egeli Hazır Giyim İhracatçılarından Gelinlik Sektörüne Kalifiye Eleman Projesi 

MODA - Türkiye´nin gelinlik üretiminin yüzde 70´ini tek başına gerçekleştiren İzmir, Gelinlik sektöründe daha katma değerli üretim ve ihracat için güçlerini birleştirdi. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Gelinlik sektörünün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla ?Gelinlik ve Abiye Sektörü Ara Elemanlarının Üretim ve Tasarım Yetkinliklerinin Geliştirilmesi Projesi?ni hayata geçirdi. 

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve İzmir Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğinde yürütülecek proje İzmir Kalkınma Ajansı´nın Mesleki Eğitim Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek 21 proje arasına girmeyi başardı. İZKA projeye yüzde 90 finansal destek sağlayacak.Sözleşmesi imzalanan proje ile EİB´nin İZKA finansal desteğiyle yürüttüğü projelerinin sayısı 6´ya yükselecek.  

İzmir´de bu yıl 10. Kez düzenlenen IF Wedding Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı´nın itici gücüyle İzmir´in gelinlik, damatlık ve abiye sektöründe Türkiye´nin başkenti olma özelliğini güçlendirdiğini belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, gelinlik sektörünün en büyük ihtiyaçlarından birinin kalifiye ara eleman olduğunu, bu ihtiyaca cevap verecek bir projeyi İzmir Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğinde, İzmir Kalkınma Ajansı´nın Hibe Destek Programı ile hayata geçireceklerini kaydetti.

Gelinlik sektörünün katma değerli bir sektör olduğuna işaret eden Kızılgüneşler, ?Giyim üretim teknolojileri alanında altyapıya sahip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri ve mezunları ve bu teknik altyapıya sahip bireyler arasından seçeceğimiz kursiyerleri İzmir Olgunlaşma Enstitüsü´nün üretim ve tasarım atölyelerinde 5 ay sürecek gelinlik ve abiye üretim, dikim teknikleri ve moda tasarımı eğitimi verilecek. Eğitimin tamamlanmasıyla birlikte, programı başarıyla tamamlayan kursiyerler gelinlik ve abiye sektörüne entegre edilecek. Bu sürece Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olarak liderlik edeceğiz. 700´ün üzerindeki ihracatçı üyemizin mesleki eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere firmalarında staj ve akabinde istihdam imkanı sağlanmasına öncülük edeceğiz? şeklinde konuştu. 

Girişimciler KOSGEB ile buluşturulacak 

Gelinlik ve Abiye Sektörü Ara Elemanlarının Üretim ve Tasarım Yetkinliklerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında projenin bir amacının da başarılı kursiyerlerden kendi işini kurmak isteyenleri doğru kaynaklara yönlendirmek olduğunuaktaran EHKİB Başkanı Kızılgüneşler, kursiyerlerden kendi işini kurmak isteyenler için KOSGEB işbirliğinde KOSGEB Girişimcilik Desteklerine yönelik bilgilendirme toplantıları düzenleyeceklerini, kursiyerleri girişimcilik için teşvik edeceklerini sözlerine ekledi.

Mesleki Eğitim Mali Destek Programına 111 proje başvurdu 

İzmir Kalkınma Ajansı´nın Mesleki Eğitim Mali Destek Programına 111 proje başvurusu geldi. Konusunda uzman bağımsız değerlendiriciler ve değerlendirme komitesi üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler ve Yönetim Kurulu´nun onaylamasının ardından 21 proje asıl başarılı projeler listesinde, 14 proje ise yedek başarılı projeler listesinde olmak üzere toplam 35 proje başarılı bulundu. Programa ayrılan toplam kaynak tutarı 10.000.000 TL olarak belirlenirken değerlendirmeler sonucunda asil listede yer alan 21 projenin talep ettikleri toplam destek tutarının 9 milyon 671 bin 519,85 TL olduğu görüldü.

 



Jandarmadan kaçak kazı yapan 10 kişiye suçüstü

Tedavi gören polis memuru hayatını kaybetti

Okul alışverişinde çocuk sağlığına dikkat

İntihar gibi ölüm! Dalgınlığı hayatına mâl oldu

Çaltepe’de Kaynak Suyu Gölete Dönüştü!

Başkan Cıllı, Çarşı Esnaflarıyla Kahvaltıda Buluştu

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Şüpheli ölüm: Bahçe katında ceset bulundu

15 yaşındaki çocuk başından vurulmuş halde bulundu

Saruhanlı Belediyespor Muaythai'de madalyalara ambargo koydu

Alaşehir'i duvar resimleriyle anlattı

Mütevellispor'da Rıdvan Türküler dönemi

3 gündür devam eden yangının şiddeti havadan görüntülendi

Av sezonu başladı, İzmir Balık Hali bereketle doldu

Uzman çavuşun otobüs geç geldi diye silah çektiği anlar kamerada

Zafer Bayramı coşkusu futbol turnuvasıyla taçlandı

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 8.07.2016 10:27:53 535 0

Tarih: 08.07.2016 10:27 Güncelleme: 08.07.2016 10:27
Haberi Sesli Oku
1.09.2025 18:18:00