SARUHANLI - Manisa ve İzmir'de düzenlenen programlar kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ basın çalıştayları düzenleyeceklerini ifade etti. Özgür, tarafsız ve ilkeli basının yanında olduklarını kaydeden Özdağ düzenlenecek olan dört basın çalıştayından ilkinin “Özgür Basın” üzerine olacağına vurgu yaparak diğer basın çalıştaylarını ise “Yerel Basının Sorunları Çalıştayı”, Fetö tehlikesini önceden gören gazeteciler çalıştayı ve 15 Temmuz sonrası Fetö ile ilgili makale ve kitap yazan Gazeteciler ile Yazarlar Çalıştayı şeklindeki ana başlıklarla gerçekleştireceklerini belirtti. 

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ partisinin Manisa ve İzmir'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği kahvaltı programlarına katılarak basın mensuplarıyla bir aaraya geldi. Özdağ'ı programları kapsamında Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyeleri Gizem Satıoğlu Öcmenler, Genel Merkez Sivil Toplum Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Şalvız ile Cem Kavur, Onur Sivaslı, Mustafa Keskin ve Gelecek Partisi Manisa ile İzmir gönüllüleri eşlik etti. Basın meslek yasasının bir an önce çıkartılması gerektiğini sözlerinde ifade eden Özdağ basın mensuplarının maruz kaldığı şiddet olaylarına ise tepkisini belirterek, “Biz bu şiddet olaylarının sona ermesi için böyle bir tehlikeyi sezdiğimizde tüm teşkilatlarımız ve yönetim kadromuzla gerekirse o basın mensubunun çalıştığı gazetenin önünde nöbet tutmaya hazırız. Dünyada demokrasisi gelişmiş pek çok ülkede özgür ve yerel basın, en az yaygın basın kadar hatta daha gelişmiş konumdadır. Türk Basını başta finansman, personel sorunları ve teknolojik sorunlar olmak üzere pek çok sorunla boğuşmaktadır. Türkiye genelinde ekonominin kötü gidişatı ve dışa bağımlılık nedeniyle gazete ve kitap basımı yapan yayın evlerinin yaşayamaz hale gelmesi nedeniyle basın ve medya kuruluşları krize girdi ve bundan büyük üzüntü duyuyoruz. İnşallah Gelecek Partisiyle basının ekonomik ve diğer zorlukları sona erecek” dedi.

HER DARBEDEN BASININ BÜYÜK KAYIP YAŞAMIŞTIR

Türkiye'de yaşanan her darbeden basın mensuplarının da gazeteciliğin ve basın mensuplarının da büyük ve ciddi bir kayba uğdadıklarını kaydeden Özdağ, “Bugün, gazetecilik darbe döneminden sonrakinden de kötü bir durumdadır. Gazeteci, halk ile iktidar arasındaki köprüdür. Kimisi dördüncü kuvvet der kimisi birinci kimisi üçüncü… Kaçıncı olursa olsun gazeteci kuvvetlidir. Bugün, ülkemiz basın özgürlüğünde 180 ülkede 152. Sıradaysa ve 12 bin gazeteci işsiz ise burada ciddi bir sorun var demektir. Sayın Cumhurbaşkanı’na seslenmek istiyorum. İletişim fakülteleriyle, basın dernekleri ve odalarıyla ve mümkünse tüm gazetecileri dinleyerek basındaki sorunlara ilişkin bir yasa tasarısı hazırlanmalıdır. İnternet medyasıyla ilgili yasal düzenleme mutlaka çıkarılmalı ve basın ilan haklarından yararlanmaları sağlanmalıdır. Bu aynı zamanda şu anda bu alanda yaşanan kaosun bitmesine ve işi hakkıyla yapan, işi sadece gazetecilik olanların yola devam etmesini sağlar” dedi.

İL BAŞKANLARI 15 GÜN İÇERİSİNDE AÇIKLANIYOR

Gelecek Partisi İzmir ve Manisa İl Başkanlarının en geç 15 gün içerisinde açıklanacağını belirten Özdağ Nisan ayı sonuna kadar Türkiye genelinde tüm teşkilatların kurulma aşamasının tamamlanacağını ifade etti. Partiyi kurmadan önce ve sonrasında büyük tehditlere maruz kaldıklarını ama tehditlerin kendilerini yıldıramadığını belirten Özdağ, “Şu an partimizin bazı mensupları AK Parti mensubuyken disipline verildikten sonra biz ivedi bir şekilde B planımızı devreye soktuk. Bu da parti kurmaktı. Bazı arkadaşlarımız korkularını ve endişelerini paylaşarak bizden af dilediler. Bu durum; özgürlük, hukuk ve demokrasi iddiasıyla yola çıkan AK Parti’’nin büyük bir ayıbıdır. Biz 152 kişilik benim ‘cesur yürek’ dediğim kadroyla altyapımızı oluşturup yola çıktık. Birçok arkadaşımız tehdit edildi. Ancak yılmadık. Yapılanma sürecimiz devam ediyor. Parti merkez binamızı Ankara’da tuttuk. Partimiz, İYİ Parti’nin yanında, AK Parti’nin karşısında. 15 gün sonra İzmir için önce il ardından da ilçe atamalarımız yapılacak. Atama şu şekilde olacak; önce 3 aday belirlenecek. Ardından bu adaylarla ilgili anketler ve araştırmalar yapılıp çoğunluğun kimi istediği analiz edilecek ve ona göre bir ismin ataması yapılacak” diye konuştu.

2021'DE ERKEN SEÇİM VAR

Kendisine yöneltilen ittifak ve erken sorularını da cevaplandıran Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ““Doğmamış çocuğa don biçmeyelim. Dereyi görmeden paçaları sıvamayalım. Türkiye’de 55 milyon seçmen var. Biz tamamının oylarına talibiz. Kendimizi yüzde 51 ile sınırlandırmıyoruz. İttifaklar partilerin şekillerini bozuyor, onları lal yapıyor. İstiyoruz ki her parti kendi adına iktidara aday olsun. Şu anlık bir ittifak düşünmüyoruz. Ayrıca biz onların iddia ettiği gibi iktidardan etmek için değil iktidar olmak için geliyoruz. Hiçbir şey değişmezse bu sistem hepimizi bozar. Sistemi değiştirirsek kimse bozulamaz. Türkiye’de karizmatik lider dönemi sona ermiştir. AK Parti doğmuş, büyümüş, gelişmiş ve gerileme dönemini yaşamıştır. Artık Türkiye’de bilgili lider dönemi başlayacaktır.  2020'de erken seçim olacaktı Sayın Akşener bunu bozdu ama 2021’de erken seçim var, muhakkak kapımızı çalacak. Ve biz o zaman Parlamento’da olacağız” diye cevap verdi. 

'Türkiye’nin çözülemeyecek sorunları yoktur'' diyerek altını çizen Özdağ, "Sorunları çözemeyenler vardır. Gerekirse hesap soracağız ve gerekirse de, iktidarlar hukuk çerçevesinde yapılan yanlışları görürler" ifadesini kullandı.



Ferdi Zeyrek davası Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ediliyor

Bahis soruşturmasında Manisa FK’da iki oyuncu gözaltına alındı

Üniversitede 2'nci kattan düşen Selda yaşamını yitirdi

Manisa Oryantiringde fırtına gibi esti

Nefes borusuna mandalina kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

Ferdi Zeyrek davası: Sanıklar suçlamaları reddetti

Manisa'ya Türkiye'de 6'ncı Adli Toksikoloji Laboratuvarı yetkisi

Büyükbelen Yolunun İhalesi 7 Ocak 2026’da

Manisa GSB Kadın Voleybol Takımı Türkiye ikincisi oldu

1 kişinin öldüğü kazada belediye başkanının oğlu da ağır yaralandı

Sahte içki operasyonu: 2 bin 850 litre etil alkol ele geçirildi

Motosiklet kazasında ölü sayısı 2'ye çıktı

Yolcu minibüsü devrildi: 7 yaralı

Kavga değil adeta meydan muharebesi: Taş, sopa ve silah kullanıldı, 1 kişi yaralandı

Gündem yaratacak iddia: Memura 30 bin TL'lik seyyanen zam teklifi geri çekildi

Yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu

Park halindeki otomobil küle döndü

Alkolün etkisi ile araçta sızdı, vatandaşlar hayatından endişe etti

Kaybolan çocuk için arama çalışmaları başlatıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Şehzadeler Belediyesi’nden Başkan Gülşah Durbay’ın Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 13.01.2020 09:18:00 1963 0
Tarih: 13.01.2020 09:18 Güncelleme: 13.01.2020 09:18
Haberi Sesli Oku