Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kula Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğiyle kurulan Jeopark Belediyeler Birliği, önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 2008 yılından itibaren iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Jeomorfoloji Sempozyumu, Gelecek için Jeoparklar temasıyla 6-8 Ekim tarihlerinde Kula’da gerçekleştirilecek.

 

MULA - Kula, jeomorfoloji bilimine gönül vermiş araştırmacıları ağırlamaya hazırlanıyor. 2008 yılından itibaren iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Jeomorfoloji Sempozyumları (UJES), son olarak 10-12 Ekim 2019 tarihinde Ankara Üniversitesi Coğrafya Bölümü’nün ev sahipliğinde uluslararası olarak gerçekleştirildi. 2021 yılında pandemi nedeniyle ertelenen sempozyum, ‘Gelecek İçin Jeoparklar’ temalı bilimsel çalışmayla Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı’nda gerçekleşecek.

Sempozyumda Önemli İsimler Yer Alacak

6-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan sempozyuma, üniversitelerin Coğrafya bölümlerinden ve yurt dışından eğitimciler ile yer bilimciler katılacak. Kula’da gerçekleştirilecek sempozyuma Newcastle Üniversitesi’nden Prof. Dr. Darrel Maddy ve Global Jeoparklar Ağı Başkanı Nikolas Zouros davetli konuşmacı olarak katılacaklar. Sempozyum, Jeopark Belediyeler Birliği, Jeomorfoloji Derneği ve Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı işbirliğinde düzenlenecek. 6 Ekim 2022 Perşembe günü başlayacak sempozyumun 8 Ekim Cumartesi günü arazi gezisi ile son bulacağı belirtildi.



MHP İlçe Başkanı Ulu’dan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş’a Ziyaret

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Anlamlı İftar Programı

Halitpaşa Mahallesi’de Göçüğe Anında Müdahale

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Anlamlı İftar Buluşması

Kumçay’ın Debisi Zirveyi Gördü!

Başkan Cıllı Sosyal Medyadaki Çağrıya Duyarsız Kalmadı

Nuriye Mahallesi’ne Güvenlik Kamerası Sistemi Kuruldu

Yağışlar Bereket Getirdi

Yapılan Köprüyle Mesafe Kısaldı, Üretici Rahatladı

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Oflu Hoca Başkan Cıllı ile Buluştu

Kamyonetin çarptığı yaya hayatını kaybetti

KAYMAKAM ACAR, ŞEHİT HAMZA DEDE’NİN AİLESİYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Saruhanlı’da Vefat…

Saldırgan 14, yaralanan 16 yaşında: Sigara vermedi diye bıçaklandı

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nden 15 Şubat’ta Anlamlı Farkındalık Etkinliği

Saruhanlı’da Okul Müdürleri Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gediz İçin Seferberlik: Manisa’da Ortak Çevre Hareketi Başlatıldı

VERGİ HAFTASI NEDENİYLE KAYMAKAM MURAT ACAR’A MAKAMINDA ZİYARET

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 4.10.2022 09:59:00 881 0
Tarih: 04.10.2022 09:59 Güncelleme: 04.10.2022 09:59
Haberi Sesli Oku