Gediz´i Kirleten Belediyeler Hakkında Suç Duyurusu

Saruhanlı Belediyesi ´de Var?

SARUHANLI - GEDİZ Havzası Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Çevre ve Kalkınma (GEMA) Vakfı Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, Gediz Nehri´ni kirlettiklerini belirttiği Manisa Büyükşehir Belediyesi ve 8 ilçe belediyesi içinde Saruhanlı´nında yer almasıyla hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

GEMA Vakfı Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, Gediz Nehri´ndeki kirliliğini yargıya taşıyacaklarını ve kirlettiğini tespit ettiklerini belirttiği Manisa Büyükşehir Belediyesi ile 8 ilçe belediyesi hakkında eylül ayında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı´na suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Gediz´i kirleten belediyeler ve fabrikalar hakkında rapor hazırladıklarını, uyarılarına rağmen belediyelerin hiçbir önlem almadığını dile getiren Başkan Kilimcigöldelioğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlıklarını da bu konudan haberdar edeceklerini söyledi. Gediz Nehri´ndeki kirliliğinin arıtma tesisleri ile çözülmeyeceğine, sorunun çözümü için nehire kesinlikle evsel atık atılmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Kilimcigöldelioğlu, "Manisa´da tüm belediyeler Gediz´e evsel atık döküyor. Biz kesinlikle bunu istemiyoruz. Özellikle bunun üzerinde duracağız. Avrupa´da göllere ve nehirlere evsel atık atılması yasak. Kirlilik sorunu arıtma tesisleri ile çözülmez. Bunun en iyi çözümü de evsel atıkların atılmaması. Avrupa´daki gibi bizde de yasaklanmasını istiyoruz. Gediz Nehri´nin en kötü noktaları Alaşehir Çayı, Nif Çayı, Turgutlu, Şehzadeler ve Yunusemre ilçeleri. GEMA Vakfı avukatları nehri kirleten belediyeler ve fabrikalar hakkında gerekli materyal ve delilleri topluyor.

Hazırlanan raporun ardından eylül ayında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı´na Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sarıgöl, Saruhanlı, Gördes, Demirci, Selendi, Turgutlu, Alaşehir ve Yunusemre İlçesi Muradiye OSB´deki fabrikalar hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.



Başkan Durbay'a görev yaptığı belediyede duygusal veda

Özgür Özel duygularına hakim olamadı

Manisa’dan İzmir için su çağrısı

Demet Evgar’dan Gülşah Durbay için duygusal veda mesajı

Bülent Arınç’tan Gülşah Durbay için başsağlığı mesajı

Uçuruma yuvarlanan motosikletin sürücüsü öldü

İzmir’de otobüs ile ticari araç çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Av yolculuğu faciayla bitti

Kaymakam Acar'dan Başkan Durbay için taziye mesajı

Gülşah Durbay’ın cenaze programı belli oldu!

CHP Genel Başkanı Özel'den duygu dolu mesaj

Manisalılar Şehir Hastanesi’ne akın etti!

Son dakika…Gülşah Durbay vefat etti!…

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Pazar günü görev yapacak doktorlar

Akhisar'da Uyuşturucu Tacirlerine Büyük Darbe: 5 Şüpheli Tutuklandı

Saruhanlı'da vefat...

Manisa takımları, haftayı galibiyetle kapattı

Başkan Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Kırkağaç'ta uzman erbaşların mezuniyet coşkusu

Beton mikserinin çarptığı sağlık çalışanı 7 günlük yaşam savaşını kaybetti

Bir anlık öfke evi kül etti: 1 tutuklama

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 23.08.2016 09:03:56 665 0
Tarih: 23.08.2016 09:03 Güncelleme: 23.08.2016 09:03
Haberi Sesli Oku