Gediz Anadolu Lisesi öğrencilerinden YKS’de tarihi başarı
Şehzadeler ilçesindeki Gediz Anadolu Lisesi, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) önemli bir başarıya imza attı. Okul öğrencilerinden Ayşe Zehra Tekin, YKS Söz. puan türünde Türkiye 5’incisi, Y-Söz. puan türünde ise Türkiye 4’üncüsü ve Manisa birincisi oldu.
2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre, Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi büyük bir başarı elde etti. Sınav sonuçlarına göre okul öğrencileri; Ayşe Zehra Tekin 2025 YKS Söz. Türkiye 5’incisi ve Y-Söz. 4’üncüsü, Ahmet Dizemen 2025 YKS-EA Türkiye 417’ncisi ve Y-EA 451’incisi, Taha Bartu Ahmet YKS 2025 EA Türkiye 485’incisi ve Y-EA 528’incisi oldu. Okul Müdürü Coşkun Okumuş, elde edilen derecelerle büyük gurur yaşadıklarını belirterek, "2025 YKS’de ilk 1000’de 6 derece elde eden öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve emeği geçen tüm paydaşları gönülden tebrik ediyorum" dedi.
Derece yapan öğrencilerden Ayşe Zehra Tekin ise başarısını istikrarlı çalışmaya bağladı. Tekin, "Allah’ın lütfuyla, ailemin dualarıyla, okul idaremizin ve öğretmenlerimin desteğiyle bu başarı nasip oldu. Özellikle dersleri okulda derste dinlemek bana çok katkı sağladı. Öğretmenlerim her zaman yanımdaydı" diye konuştu.
İlahiyat ve tarih alanlarında ilerleyip akademisyen olmak istediğini belirten Tekin, "Hedefim başından beri İlahiyat Fakültesi okumaktı. LGS’de Manisa Fen Lisesi’ne puanım yetiyordu ancak sosyal bilimler alanında ilerlemek için Gediz Anadolu Lisesi’ni tercih ettim. Elhamdülillah bu tercihimden dolayı da mutluyum" ifadelerini kullandı.
Tekin, üniversite sınavına hazırlık sürecinde istikrarın önemine dikkat çekerek, "Üniversite sınavı uzun bir süreç. Zaman zaman zorlansam da pes etmedim. Arkadaşlarım ve öğretmenlerimle ekip çalışması yaptım. Sonuç olarak bu güzel başarı geldi" dedi.



13 yaşındaki kayıp kız çocuğu bulundu

Saruhanlı Belediyesi Can Dostlara Sahip Çıktı

Beste Makinası Gülperi Öztürk’ten Yeni Tekli: “İncilerin Mi Dökülür”

Traktörün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Devrilen traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti

CHP Genel Başkanı Özel memleketi Manisa’da konuştu

Düğün konvoyunda direksiyon hakimiyetini kaybeden araç şarampole yuvarlandı; 1 ölü 4 yaralı

Buldan'dan İzmir’e dönen tur midibüsü şarampole yuvarlandı; 2 ölü 31 yaralı

13 yaşındaki kız çocuğu kayboldu

Yağmur kazayı da beraberinde getirdi: 1 bebek öldü, 5 kişi yaralandı

Akhisarlı pedallar Alanya’da zirveye tırmandı

Kamyonet ile otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

Şarampole devrilen kamyonetin sürücü yaşama tutunamadı

İzmir’de havalimanı personel servisi devrildi: 5 yaralı

SARUHANLI'da 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Saruhanlı'da vefat...

Soma'da tefecilik operasyonu: 14 tutuklama

Başkan Öküzcüoğlu çiftçilerle birlikte zeytin hasadı yaptı

Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 1 - Erzurumspor FK: 1

İntihar Girişimi: 60 Yaşındaki Şahıs Ağır Yaralı Kurtarıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 21.07.2025 17:07:00 738 0
Tarih: 21.07.2025 17:07 Güncelleme: 21.07.2025 17:09
Haberi Sesli Oku