DSİ 22. Şube Müdürü Yakup Gülay, Gediz Nehri`nde süren ıslah çalışmasında 50 bin dekarlık tarım arazisinin taşkınlardan kurtulduğunu söyledi.

Gülay, yaptığı açıklamada Gediz Eylem Planı çerçevesinde süren ıslah çalışması kapsamında tarım arazilerinin artık taşkın suları altında kalmadığını belirtti.

Plan kapsamında yan derelerinin Gediz Nehri`ne bağlantı çalışmalarında sona gelindiğini anlatan Gülay, 17 yan derenin Gediz Nehri`ne bağlantı çalışmasının yüzde 98 oranında tamamlandığını dile getirdi.

Gülay, şunları söyledi:

"Muradiye`de Gürle Mersindere mevkisinden başlayan ve toplam 35 kilometreyi kapsayan ıslah çalışmalarında, Manisa-İstanbul yolu Gediz Köprüsüne kadar olan 25 kilometrelik kısımda sağ ve sol kenarda çalışmalar tamamlandı. Gediz Eylem Planı çerçevesinde 1 yıldan bu yana süren ıslah çalışması kapsamında Gediz Nehri`nin yatağı derinleştirilerek, tabandan çıkarılan toprak ile sağ ve sol kenarda set oluşturuldu. Islah alışması tamamlanan 25 kilometrelik kısımın sağ ve sol tarafında bulunan yaklaşık 50 bin dekarlık tarım arazisi taşkın, su baskınlarından kurtarıldı. Geriye kalan Gürdük ve Kumçayı`na kadar olan 10 kilometrelik kısımda ekiplerimiz tarafından çalışmalar sürdürülüyor."

Gediz Nehri kenarlarında oluşturulan setlerin üzerlerinin dinlendirildiğini belirten Gülay, setlerin üzerilerinin kırılıp düzleştirilerek yol yapımına hazır hale getirileceğini, ardından nehrin her iki kenarına yol yapılacağını sözlerine ekledi.



Alkollü sürücünün çarptığı polis memuru hayatını kaybetti

Evini ve otomobilini yaktı, kendini vurdu: 14 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Salı Pazarında Sıcak Çorba ikramı

Saruhanlı’da Vefat…

Başkan Cıllı Sarıçam Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi!

Saruhanlı'da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı

SARUHANLI’DA VEFAT…

Genç müteahhidin sır ölümü

SARUHANLI’DA VEFAT…

HAKİM BEYTULLAH KALAY'DAN ALTIN MADALYA

Şehit Okan Divrik, 25. yılında dualarla anıldı

Otomobil elektrik direğine çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Hacırahmanlı'nın 50 yıllık altyapısı yenilenecek

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Federasyon Kupası’nda

Evinde tek başına yaşayan adam ölü bulundu

Yalnız yaşayan yaşlı adam yangında hayatını kaybetti

Soğuk havalarda egzersiz, kalbi daha fazla yoruyor

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “DAR GELİRLİ, ISINMAK İÇİN SON ÇARESİ OLAN ODUNU, KÖMÜRÜ DE ALAMAZ OLDU”

Kaza değil cinayet çıktı! Eşi...

Çöp konteynerinde yeni doğmuş bebek cesedi bulundu

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 26.11.2013 17:41:51 1535 0
Tarih: 26.11.2013 17:41 Güncelleme: 26.11.2013 17:41
Haberi Sesli Oku