MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gediz Havzası´nı korumaya yönelik düzenlenen bir projeye daha destek oldu.

MASKİ Genel Müdürlüğü, ?Gediz Havzası Nehir Havza Yönetim Planının Hazırlanması Projesi´ kapsamında İzmir, Kütahya ve Uşak illerinden gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, belediyeler ve su ve kanalizasyon idareleri yetkilileriyle toplantı gerçekleştirerek, projede izlenecek yöntemler hakkında fikir alışverişinde bulundu.
MASKİ Genel Müdürlüğü, Gediz Havzası´nın temizlenmesi yolunda atılan adımlara destek olmaya devam ediyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı´nın sahipliğinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu-Marmara Araştırma Merkezi´nin (TÜBİTAK-MAM) yüklenicisi olduğu ?Gediz Havzası Nehir Havza Yönetim Planının Hazırlanması Projesi? ortakları arasında MASKİ de yer alıyor. Gediz Havzası´ndaki yerüstü ve yeraltı sularının bütüncül yaklaşımla korunması ve planlanmasına yönelik Gediz Nehir Havza Yönetim Planı´nın hazırlanması amacıyla hazırlanan proje, 2 yıl süresince devam edecek. Söz konusu proje kapsamında, Manisa, İzmir, Kütahya ve Uşak illerini kapsayacak şekilde Gediz Havzası´nda bulunan evsel ve kentsel atıksu arıtma tesisleri, kanalizasyon şebekeleri ve kollektör hatlarının durumunu ilgili kurumlar ile birlikte değerlendirmek üzere MASKİ hizmet binasında toplantı düzenlendi. MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ve Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran´ın katıldığı toplantıda, İzmir, Kütahya ve Uşak illerinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ve belediyeleri ile su ve kanalizasyon idarelerinden gelen yetkililerle karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantının sona ermesinin ardından, Manisa´daki atıksu arıtma tesislerinin ziyareti planlandı.
Manisa´daki atıksu arıtma tesisleri incelendi
Proje kapsamında incelemeler yapılması amacıyla heyet, öncelikle Manisa merkezde inşası devam eden atıksu arıtma tesisini ziyaret etti. Tesise düzenlenen inceleme gezisinde, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran ve Burak Aslay da yer aldılar. Tesiste yapılan toplantıda MASKİ Atıksu Arıtma Dairesi İnşaat Şube Müdürü Uğur Topkaya tarafından ziyaretçilere brifing verildi. Toplantının ardından Gediz Havzası´nda yer alan diğer evsel ve kentsel atıksu arıtma tesislerine teknik geziler düzenlenerek, Gediz´in temizlenmesi ve korunması için Manisa ili sınırları içerisinde yer alan atıksu arıtma tesisleri özelinde değerlendirmeler yapıldı. Diğer illerden gelen yetkililer, yapılan organizasyondan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, gösterdikleri misafirperverlikten dolayı MASKİ´ye teşekkür ettiler.



Manisa’da Seyir Halindeki Araç Alev Aldı

İşçi servisi şarampole devrildi: 17 yaralı

SARUHANLI TİRKEŞ’TE KAZA: YOLCU OTOBÜSÜNE KAMYON ÇARPTI

Saruhanlı’da Zincir Marketlere Fahiş Fiyat ve Etiket Denetimi

Saruhanlı yakınlarında İzmir - İstanbul otoyolunda korkutan heyelan

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde GETAT Polikliniği Hizmete Açıldı

Saruhanlı İmam Hatip Lisesi Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Balıkları kurtarmak isterken sele kapılarak hayatını kaybetti

Ekrem Başkan Müjdeyi Ankara’dan Verdi: Saruhanlı’ya Dev Spor Yatırımları Geliyor

ODA BAŞKANLARINDAN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

CUMHURİYET İLKOKULU 2. SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN KAYMAKAM ACAR’A ANLAMLI ZİYARET

Karaköy Av Yaban Hayatı ve Avcılık Derneği’nden Başkan Cıllı’ya Ziyaret

Saruhanlı'da Minikler Sordu Başkan Ekrem Cıllı Yanıtladı

Saruhanlı'da vefat..

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI FİNALLERDE

Saruhanlı'da vefat...

Bir Dize Bir Ezgi – Şiir ve Müzik Buluşması Saruhanlı Serdar Yaralı Kültür Merkezi’nde Gerçekleşti

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı eTwinning 2. Uygulamalı Çalıştayı Gerçekleştirildi

SARUHANLI YEDİ EYLÜL ORTAOKULU BADMİNTON YILDIZ KIZ TAKIMI MANİSA İL ŞAMPİYONU!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 8.12.2016 17:02:01 653 0
Tarih: 08.12.2016 17:02 Güncelleme: 08.12.2016 17:02
Haberi Sesli Oku