SARUHANLI - Saruhanlı Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde ?Değerler Eğitimi? kapsamında Gazeteci Yazar Abdurrahman Pala öğrencilerle bir araya geldi.
Okulun konferans salonunda düzenlenen seminere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Gazeteci Yazar Abdurrahman Pala seminerde, Gazetecilik ve Yazarlık mesleği hakkında öğrencilere bilgi verdi. Pala, öğrencilere yönelik yaptığı sunumda; Gazetecilik mesleğinin basın ve yayın organlarında haberlerin oluşturulmasında, araştırılmasında, yayınlanmasında görev alan kişilerin oluşturduğu mesleğin adı olduğunu söyledi. Gazetecilik mesleği icra eden kişiler kanunlara saygılı, ahlaklı, namuslu, dürüst, çalışkan kişiler olması gerektiğini dile getiren Pala, Gazetecilik bölümü hakkında da kısaca şu bilgileri verdi; ?Yazılı basında, haberin kaynağından basım ve yayın aşamasına kadar olan işlemlere ilişkin temel bilgi ve becerileri kazanmış nitelikle elemanlar yetiştirilen üniversite bölümünün adıdır. Gazetecilik bölümü mezunları genellikle basın yayın kuruluşlarında görev alırlar kısaca gazetecilik mesleğini yerine getirirler diyebiliriz. Basın ve yayın organlarında haberlerin oluşturulmasında, araştırılmasında, yayınlanmasında görev alan kişilere "gazeteci" denir. Gazetecilik bölümü mezunudurlar.?
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık ise sunumun ardından Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada; ?Okullarda yıl içerisinde öğrencilere değerler eğitimi kapsamında meslek tanıtım programları yapıyoruz, bu kez de Saruhanlı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimize yönelik Gazetecilik mesleğini tanıtma amacıyla Gazeteci Yazar Abdurrahman Pala Hocamızı konuk ederek sunum yaptırdık. Öğrencilerimiz için verimli ve keyifli bir sunum oldu. Hocamıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.? Dedi.



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 5.12.2016 08:50:03 761 0

Tarih: 05.12.2016 08:50
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00