SAĞLIK - Muğla´nın Marmaris ilçesinde gaz şikayetiyle hastaneye başvuran bir kadının yumurtalığından ameliyatla çıkartılan 9 buçuk kilo ağırlığındaki ur, doktorları bile şaşırttı. Sağlığına kavuşan kadın, kitlenin çıkartılmasının ardından 60 kilodan 50,5 kiloya düştü.

Marmaris´e 40 kilometre uzaklıktaki Selimiye Mahallesi´nde çobanlık yapan Fatma kaya (43), uzun zamandır midesinde gaz problemi yaşıyordu. Kaya, son günlerde şikayetinin artmasıyla Marmaris Özel Yücelen Hastanesi´ne başvurdu. Kadın Doğum polikliniğinde yapılan muayene sonucunda kadının yumurtalığında kitle tespit eden doktorlar ameliyat kararı aldı. Fatma Kaya, gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından ameliyata alındı. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar, kadının karnını açtığında dev bir yumurtalık kitlesiyle karşılaştı. Kadının karnından çıkartılan dev kitle ameliyat ekibini bile şaşırttı. Yaklaşık 2 saat süren operasyonun ardından sağlığına kavuşan kadın, 60 kilodan 50,5 kiloya düştü.

Operasyonu gerçekleştiren doktorlardan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Uğur Açıkalın, ameliyatın başarılı geçtiğini, kadınların yumurtalıklarında bu tip kistlerin sık görüldüğünü fakat bu denli büyüyen kitleye nadir rastladıklarını söyledi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Derya Aslan ise yumurtalık kistlerinin kadınlarda sık görülen bir rahatsızlık olduğunu, ancak bu boyuta ulaşmış bir kitleyle ilk defa karşılaştıklarını kaydederek, ?Hastanın karnını açınca gördüğümüz manzara bizi şaşırttı. Yumurtalık kistleri genellikle sessiz seyrediyor. Bu yüzden kadınların yılda bir defada olsa karın bölgesini kontrol ettirmeleri yararlı olacaktır" diye konuştu.

Öte yandan, geçirdiği ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Fatma Kaya, bir yıldır gaz şikayeti çektiğini belirterek, ameliyat sonrası karnından büyük bir kist çıkartılmasına kendisinin bile inanamadığını ifade etti.



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğün değil adeta sınav

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
1.12.2015 09:09:39 567 0

Tarih: 01.12.2015 09:09 Güncelleme: 01.12.2015 09:09
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00