EĞİTİM - Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, hükümet tarafından hazırlanan Yükseköğretim (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile ilgili açıklamada bulundu.
Prof. Dr. Öztürk açıklamasında, bir akademisyenin daima üzerinde, bilime dayalı tarafsızlığı taşıdığını belirterek, en büyük hedeflerinin belirli şekilde tarafsız olmak olduğunu söyledi. Bunun için YÖDAK gibi bir yükseköğretim kurumunun siyasallaşmaması gerektiğini savunan Öztürk açıkamasının devamında şunları söyledi:
?YÖDAK başkanımız her şeyin ötesinde çok değerli bir akademisyen. Onun gelmesi ile akademik canlılık başlamıştır. YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke´nin göreve gelmesi ile birlikte, kurumun temel görevlerinden biri olan üniversitelerdeki akademik yaşamın düzenlenmesi ve Kıbrıs´ın bir üniversite adası olma yolunda ki çalışmalar bizi çok mutlu etmiştir. Rektör olarak da şunları söylemek istiyorum; YÖDAK Başkanı Sayın Büke, ilk defa tüm rektörleri topladı ve bu bir ilkti. Biz bundan onur duyduk ve hazırlanmakta olan YÖDAK yasasına tüm rektörler olarak katıldık ve görüşlerimizi meclis komisyonuna da sunduk. Görüşlerimizin dikkate alınması bizi çok mutlu etmiştir ve tüm bakanlar kurulumuza ve milletvekillerimize saygıyla teşekkürü arz ederim. Dolayısıyla YÖDAK yasasının düzenli bir şekilde hazırlandığında, muhakkak yarar getireceğine inanıyorum ve böyle bir gelişmenin olması tarafındayım. Çünkü bir üniversitenin kuruluşu için önemli şartlar, YÖDAK yasasında belirlenecektir. Yani dünyanın en kolay üniversite kurabilme imkanına sahip bir uygulama, kalkmış olacaktır. Üniversitelerin kurulmasını ve gelişmesini hepimiz isteriz. Ama bunun belirli düzenlemeler içinde olması çok daha sağlıklı olacaktır. Sevindirici olan ise, biz tarafsızlığımızdan bahsederken; Cumhurbaşkanlığı´nın tarafsızlığı önemli bir özelliktir. Dolayısıyla biz bu tarafsızlığa sahip olan Cumhurbaşkanı´na bağlı olmayı hem kendi özerkliğimiz; hem de tarafsızlığımızın beyanı ve ilanı açısından önemli görüyoruz. Aksi halde bir bakanlığın bir müdürlüğüne bağlı gibi gözükmek, YÖDAK gibi şerefli bir kurumun çok zedelenmesine sebep olacaktır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı ile birlikte olmamızın asıl amacı, güçlü olarak belirli vizyonda kamuoyuna bilgi sunmak ve hizmet vermektir?.



KAYMAKAM ACAR, ŞEHİT HAMZA DEDE’NİN AİLESİYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Saruhanlı’da Vefat…

Saldırgan 14, yaralanan 16 yaşında: Sigara vermedi diye bıçaklandı

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nden 15 Şubat’ta Anlamlı Farkındalık Etkinliği

Saruhanlı’da Okul Müdürleri Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gediz İçin Seferberlik: Manisa’da Ortak Çevre Hareketi Başlatıldı

VERGİ HAFTASI NEDENİYLE KAYMAKAM MURAT ACAR’A MAKAMINDA ZİYARET

SARUHANLI’DA VEFAT…

Beyin ölümü gerçekleşen baba 5 hayata umut oldu

Geçen Yıl Tamamen Kuruyan Tepegöl Yeniden Su Tuttu

Bir şahıs cadde üzerinde ölü bulundu

Oyuncak fabrikasında çıkan yangın korkuttu

TEBRİKLER SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI!

GEDİZ BOŞA AKIYOR, OVAMIZ KURUMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA “BU SADECE BİR UYARI DEĞİL, GELECEĞİMİZİN MESELESİDİR”

Atık İlaçlar Çöpe Değil, İmhaya Gidecek Saruhanlı Belediyesi’nden Sosyal Sorumluluk Projesi

Saruhanlı Belediyesi Çınaroba Mahallesine Cami Lojmanı Yapıyor

Manisa’da Seyir Halindeki Araç Alev Aldı

İşçi servisi şarampole devrildi: 17 yaralı

SARUHANLI TİRKEŞ’TE KAZA: YOLCU OTOBÜSÜNE KAMYON ÇARPTI

Saruhanlı’da Zincir Marketlere Fahiş Fiyat ve Etiket Denetimi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 25.02.2017 08:45:54 697 0
Tarih: 25.02.2017 08:45 Güncelleme: 25.02.2017 08:45
Haberi Sesli Oku