ASAYİŞ - Aydın´ın Nazilli ilçesindeki otelin dördüncü katından düşerek öldüğü iddia edilen üniversite öğrencisi Gamze Uslu´nun davası sonuçlandı. Uslu´nun nişanlısı Baki Can Gölcü 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Nazilli´de, 27 Kasım 2013 tarihinde bir otelin dördüncü katındaki balkonundan düştüğü ileri sürülen Gamze Uslu´nun (27) ölümüyle ilgili olarak Nazilli 2´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde karar duruşması gerçekleştirildi. Duruşmaya ´kasten öldürme´ suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanık Baki Can Gölcü (30) ile avukatı Kamil Solak, ölen genç kızın babası Sinan Uslu, annesi Fatma Uslu, ailenin avukatı İrfan Taş ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı.

Duruşmada hakim tarafından söz hakkı verilen Gamze Uslu´nun anne ve babası sanığın en ağır cezayı almasını istedi. Ailenin avukatı İrfan Taş da savcının hazırladığı mütalaadaki gibi sanığın suçlu olduğunu belirterek cezalandırılmasını talep etti.

Duruşmalarda bugüne kadar konuşmayan ve savunmasını avukatına bırakan sanık Baki Can Gölcü ise nişanlısına herhangi bir kötü muamelede bulunmadığını ve suçsuz olduğunu iddia etti. Sanık avukatı Kamil Solak da müvekkilinin suçsuz olduğunu iddia etti ve beraatine karar verilmesini istedi.

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti Baki Can Gölcü´ye önce ömür boyu hapis cezası verdi. Daha sonra iyi hal indirimi uygulanarak, cezayı temyiz yolu açık olmak üzere 25 yıla indirdi. Karar kesinleşene kadar ise sanığın tutuklanmasına gerek görülmedi. Mahkeme heyetinde yer alan iki kadın hakimden biri, sanığa iyi hal indirimi uygulanmasına karşı şerh koydu. Davanın başından beri tutuksuz yargılanan B.C.G.´ye müebbet verilmesiyle rahatlayan aile fertleri, 9. duruşmada hakimin iyi hal gözetilerek hapis cezasının oy çokluğu ile 25 yıla indirilmesine itiraz etti. Acılı anne, mahkeme sonrası fenalaşarak bayıldı. Adliyeye çağrılan 112 Acil Servis Ekipleri, acılı anneyi uyguladığı ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk etti.

TEMYİZE GİDECEKLER

Her duruşmayı gözyaşları ile takip eden acılı anne Fatma Uslu duruşma çıkışında Baki Can Gölcü´ye indirim uygulanmasına tepki göstererek cezayı az bulduğunu kaydetti. Ailenin avukatı İrfan Taş, hakimlerden birinin iyi hal indirimine şerh koyduğunu dikkat çekerek, ?Biz bu şerhi göz önüne alarak davayı temyize götüreceğiz. Cezai indirim yapılmaması gerekirdi. İndirim için üzgünüz ama karar için mutluyuz´? şeklinde konuştu.

?YÜCE TÜRK ADALETİNDEN ALLAH RAZI OLSUN?

"Davamızın en başından beri yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz" diyen Gamze Uslu´nun babası Sinan Uslu; ?Yüce mahkemenin verdiği bu karara saygı duyuyoruz. Hak ettiği cezayı buldu, adalet yerini buldu. Türkiye Cumhuriyeti Adaleti var olsun, sağ olsun. Ama bu ceza az? dedi.



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Şehzadeler Belediyesi’nden Başkan Gülşah Durbay’ın Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama

Saruhanlı Belediyesi’nden Kırsal Yollara Dokunuş

Turgutlu Belediyespor Takımları Bu Hafta İç Sahada

Vali Özkan, TEKNOFEST’te Dereceye Giren MCBÜ Takımlarını Misafir Etti

MCBÜ mühendislikte Avrupa Ligine adını yazdırdı

Gördes’te yem yüklü tır devrildi: 1 yaralı

MCBÜ’de 300 öğrenciden "Karsu - Zaman" işaret dili performansı

MCBÜ'den Mesleki Eğitim Zirvesi'ne önemli katkı

Köprübaşı'nda kış çileği 200 TL'den alıcı buluyor

Ahşap evde çıkan yangında 85 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Karavanda çıkan yangın ormana sıçradı

Bir kadın ormanlık alanda darbedildi

Motosiklet ile traktör çarpıştı: 1 ölü

Kanalizasyonda bulunan ceninin kime ait olduğunu polis çözdü

Otomobil devrildi: 1 ölü

Köprü demirlerine çarpan araç hurdaya döndü: 1 ölü, 3 yaralı

Otomobil evin duvarına çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Feci kaza: Tıra arkadan çarpan otomobildeki 4 kişi hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

MCBÜ’de "Engelsiz matematik destek programı" tanıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 5.01.2016 16:31:20 672 0
Tarih: 05.01.2016 16:31 Güncelleme: 05.01.2016 16:31
Haberi Sesli Oku