MANİSA - "FIFA tarafından kulübümüze gönderilen yazı, çıkan haberlerdeki gibi Joshua Simpson ile Ocak ayına kadar anlaşma sağlanmaz ve futbolcuya ödeme yapılmazsa, kulübümüzün 6 puan silme cezası alacağı yönünde bir yazı değil; kulübümüzün karşı taraf ile irtibata geçmesi ve anlaşma zemini aranması yönünde gönderilen bir yazıdır"

Önder Aydın
MANİSA (İHA) - Grandmedical Manisaspor Kulübü, eski futbolcusu Joshua Simpson´a olan 750 bin euro borcu nedeniyle eksi 6 puan cezası alacağına yönelik çıkan haberler üzerine bir yazılı açıklama yaptı. 
Uzun süredir yaşadıkları mali kriz nedeniyle eski futbolcularına olan borçlarını ödeyememesinden dolayı 9 puanı silinen G. Manisaspor´a FİFA´dan, yine eski futbolcusu olan Joshua Simpson için yazı gönderildi. Bu yazıyla ilgili olarak yerel basında, siyah-beyazlı ekibin bir kez daha eksi 6 puan cezası alacağına yönelik yapılan haberler üzerine Grandmedical Manisaspor Kulübü yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
"Kulübümüzün FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu´ndaki Joshua Simpson dosyası hakkında bazı yayın organlarında, FIFA tarafından kulübümüze ihtar yazısı gönderildiği, Joshua Simpson ile Ocak ayına kadar anlaşma sağlanmaz ve futbolcuya ödeme yapılmazsa, kulübümüzün 6 puan silme cezası alacağı yönünde haberler yer almaktadır. Futbolcu Joshua Simpson´un 2012 yılında kulübümüz ile olan sözleşmesini tek taraflı feshetmesinin ardından eden FIFA nezdinde yargılama süreci yaşanmış ve bu sürecin ardından kulübümüz haklı görülerek 750 bin euro tazminat almaya hak kazanmıştır. FIFA´daki bu karar üzerine Simpson ve transfer olduğu kulüp Young Boys konuyu Uluslararası Spor Mahkemesi (CAS)´ne taşımıştır. CAS´taki yargı sürecinin sonunda ise Simpson´un haklı fesih yaptığı, kulübümüzü kazandığı tazminatın iptal edilip, kulübümüzün futbolcuya 750 bin euro tazminat ödemesi kararı alınmıştır. Yaşanan bu gelişmelerin ardından FIFA konuyla ilgili kulübümüze yazı göndermiştir. FIFA tarafından kulübümüze gönderilen yazı, çıkan haberlerdeki gibi Joshua Simpson ile Ocak ayına kadar anlaşma sağlanmaz ve futbolcuya ödeme yapılmazsa, kulübümüzün 6 puan silme cezası alacağı yönünde bir yazı değil; kulübümüzün karşı taraf ile irtibata geçmesi ve anlaşma zemini aranması yönünde gönderilen bir yazıdır. FIFA tarafından konuyla ilgili kulübümüze gönderilen yazının ardından ise davacı vekiliyle borcun yapılandırılması konusunda görüşmeler başlamış ve yapılan görüşmeler FIFA´ya yazılı olarak bildirilmiştir. Kulübümüzün devre arasında ya da bu sezon Simpson dosyası nedeniyle 6 puan silme cezası ile karşı karşıya kalması kesinlikle söz konusu değildir."



Eğitim güvenliği için tüm kurumlar seferber oldu

Manisa'da bir mahalle daha modern altyapıya kavuşuyor

Salihli Jandarmadan ‘Huzur’ denetimi

Manisa'da eğitim yılı fidan dikimiyle başladı

Salihli’de ikametten çok sayıda ruhsatsız tabanca ve tüfek çıktı

Özkasap, Özbekistanlı üzüm üreticilerini bilgilendirdi

Tütün ürünlerinin zararlarını açtıkları stantta anlattılar

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi tarihi mekanda toplandı

Motosiklet iş yerine girdi, kask hayat kurtardı

Manisa’da zehir tacirlerine geçit yok: 64 kök kenevir, 335 gram esrar ele geçirildi

Akhisar'da patlayan lastik faciaya yol açtı: 1 ölü, 3 yaralı

Dört Eylül İlkokulu’nda eğitim yılı Yeşil Vatan temasıyla açıldı

Saruhanlı’da 2. Geleneksel Kurtuluş Futbol Turnuvası!

Düğün sonrası meydan muharebesi gibi kavga

Elektrik akımına kapılan adam öldü

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 1.12.2017 09:39:44 488 0

Tarih: 01.12.2017 09:39 Güncelleme: 01.12.2017 09:39
Haberi Sesli Oku
9.09.2025 20:46:00